Όλοι οι άνθρωποι (των media) του… προέδρου

Όλοι οι άνθρωποι (των media) του… προέδρου

Μεγάλη η λίστα των δημοσιογράφων που… βολεύτηκαν επί ΝΔ.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξασφαλίζοντας θέσεις και άλλα προνόμια, δεν είναι δα και λίγο. Μεταξύ αυτών είναι πρώην διευθυντές εφημερίδων, παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων, ρεπόρτερ και γνωστοί αρθρογράφοι.

Ο Ιάσωνας Πιπίνης, ως γνωστόν, διορίστηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής ενώ ο Δημήτρης Τσιόδρας, που πέρασε από το Ποτάμι στη Νέα Δημοκρατία και ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, δεν εξελέγη αλλά διορίστηκε υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του μεγάρου Μαξίμου.

Και διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Ζούλα, που από υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διορίστηκε πρόεδρος της ΕΡΤ.

Στο μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται καθημερινά ο Γιάννης Βλαστάρης, ο διευθυντής της πάλαι ποτέ ένδοξης «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ενώ ένας ακόμη πρώην διευθυντής μεγάλης εφημερίδας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος (παλαιότερα της εφημερίδας «Τα Νέα») διορίστηκε «σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων». Βεβαίως, τον συνδέει μακροχρόνια φιλία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας…

Στον ίδιο, περίπου, χώρο, απέναντι στο Προεδρίας, βρήκε στέγη ακόμα μία δημοσιογράφος. Η Μαρία Χούκλη που διορίστηκε ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό Γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου – Γεώργιου Σκέρτσου.

Η δε Αννα Παναγιωταρέα, ξανάπιασε δουλειά κι από το… υπουργείο Τάφου, ήτοι της Αμφίπολης, μπήκε στο υπουργείο Πολιτισμού και με απόφαση της Λίνας Μενδώνη ανέλαβε καθήκοντα «ειδικής συμβούλου σε θέματα Επικοινωνίας στο Πολιτικό Γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Η Χριστίνα Ταχιάου ήταν βουλευτής του Ποταμιού αλλά και αρθρογράφος του Protagon, που αποκάλυπτε και στηλίτευε τα κακώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις εκλογές, διορίστηκε διευθύντρια επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη ενώ ο δημοσιογράφος Ευτύχης Παλλήκαρης, από τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέλαβε πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Α.Ε.