Η… μεγάλη έξοδος (από) την ΕΡΤ

Η… μεγάλη έξοδος (από) την ΕΡΤ

Η νέα διοίκηση σχεδιάζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τον Μάρτιο

Και επίσημα… καθήκοντα στη διοίκηση της ΕΡΤ ανέλαβαν επίσημα πριν από λίγες μέρες ο Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

Από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, οι δύο άνδρες καλούνται να βρουν λύσεις στα πολλά ανοιχτά ζητήματα που έχει η δημόσια τηλεόραση. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες του προέδρου της δημόσιας τηλεόρασης που μέχρι τώρα είχε μάλλον «διακοσμητικό» ρόλο.

Πλέον ο πρόεδρος θα έχει άμεσα εκτελεστικό ρόλο στην καθημερινότητα της ΕΡΤ και θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις. Όσον αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο θα διατηρήσει τον πρώτο λόγο σε τεχνοκρατικά και διοικητικά ζητήματα αλλά και στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί.

Η νέα διοίκηση σχεδιάζει μάλιστα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τον Μάρτιο με κίνητρα για να αποχωρήσουν από την ΕΡΤ όσοι εργαζόμενοι είναι κοντά στην σύνταξη. Στόχος είναι να μπει «νέο αίμα» στη δημόσια τηλεόραση, αφού από τους 2.200 εργαζόμενους μόλις οι 170 είναι κάτω των 40 ετών.