Κι όμως, πέφτουν λεφτά στα ΜΜΕ

Κι όμως, πέφτουν λεφτά στα ΜΜΕ

Όχι σε όλα και όχι ακριβώς έτσι…

Βρέχει… ευρώ στα ελληνικά media; Κι όμως ναι. Θυμάστε εκείνα τα τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου που έβαλε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν πέσει από κυβέρνηση;

Είχαν εκδοθεί δύο υπουργικές αποφάσεις για την ενίσχυση του τοπικού και περιφερειακού Τύπου με 16 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια και 6 εκατ. ευρώ για τις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, ενώ δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-efimeris, στην οποία ως σήμερα έχουν ανταποκριθεί 236 εφημερίδες.

Η ενίσχυση λοιπόν θα γίνει. Και σε πολλές εφημερίδες, πανελλαδικές, ήδη έχει παρατηρηθεί το γεγονός να πέφτουν… φράγκα! Αρκετοί εκδότες βρήκαν χρήματα ή πήραν δανεικά, εξόφλησαν και περιμένουν την επιδότηση.

Άλλοι όμως, έκαναν τρικ. Μερικά Μέσα υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους για την αναγνώριση των οφειλόμενων δεδουλευμένων και την εξόφλησή τους μελλοντικά, όταν δηλαδή πάρουν την επιδότηση. Άλλες εφημερίδες πλήρωσαν κάποιους μήνες και ζήτησαν… σιγή ασυρμάτου, από τους δημοσιογράφους, για τα υπόλοιπα.

Ο Media Insider έμαθε μάλιστα και περιπτώσεις που έγινε εξόφληση και την επομένη οι εργαζόμενοι έκανα ανάληψη και τα γύρισαν πίσω (!), με τη δέσμευση να τα πάρουν προσεχώς, όταν πέσει το παραδάκι από το κράτος…

Διότι ένας εκ των όρων για την επιδότηση είναι η εταιρεία να μην οφείλει. Υπάρχει εταιρεία ΜΜΕ εν Ελλάδι που δεν χρωστάει; Ελάχιστες!