Από το Mega στη διεύθυνση επικοινωνίας τη ΔΕΗ

Από το Mega στη διεύθυνση επικοινωνίας τη ΔΕΗ

Είχε ειδίκευση στο οικονομικό ρεπορτάζ.

Ήταν από τις δημοσιογράφους που είχε την ευθύνη του οικονομικού ρεπορτάζ στο Mega την πιο κρίσιμη περίοδο της ελληνικής κρίσης.

Η Σοφία Δήμτσα συνέδεσε το όνομά της με το ρεπορτάζ του υπουργείο οικονομικών στο μεγάλο κανάλι. Η πολύπειρη δημοσιογράφος ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ ως νέα Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Εταιρείας.

Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια ότι μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος επικοινωνίας της εταιρείας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη της κας Σοφίας Δήμτσα στη θέση της Διευθύντριας.. Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Εταιρείας.

Η κα Δήμτσα είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με εξειδίκευση στο οικονομικό ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει νομικά και δημοσιογραφία».

Ακολουθεί το βιογραφικό της όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα aixmi.gr όπου αρθρογραφούσε:

«Η Σοφία Δήμτσα σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά πολύ γρήγορα την κέρδισε η δημοσιογραφία. Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του οικονομικού ρεπορτάζ του Μega. Ξεκίνησε το 1999 από την ΕΡΤ (εκπομπή “Ελληνομανία”) και τον επόμενο χρόνο άρχισε να ασχολείται ενεργά με την οικονομική ειδησεογραφία (στην εφημερίδα Η ΧΩΡΑ). Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2000, βουτάει στα βαθιά. Εντάσσεται στο Μega, περνώντας διαδοχικά από τις εβδομαδιαίες εκπομπές ΕΥΡΩ και ΟΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ, ενώ τον Μάιο του 2003 παίρνει τη θέση της στο οικονομικό ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων. Εχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (τμήμα πτυχιούχων). Μιλά αγγλικά και γαλλικά».

Από το Mega στη διεύθυνση επικοινωνίας τη ΔΕΗ