Γραφείο… ατζέντηδων βρίσκει δουλειά (και μισθούς) σε δημοσιογράφους 

Γραφείο… ατζέντηδων βρίσκει δουλειά (και μισθούς) σε δημοσιογράφους 

Λανσάρεται στην Ισπανία με μεγαλεπήβολα σχέδια

Γραφείο ατζέντηδων για δημοσιογράφους λανσάρεται στην Ισπανία. Το γραφείο ιδρύθηκε από δύο γυναίκες δημοσιογράφους κι έχει πρωταρχικό στόχο την επίτευξη επωφελέστερης οικονομικά συμφωνίας μεταξύ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πελατών του. Εκτός από δημοσιογράφους, εκπροσωπεί φωτογράφους, cameramen και camerawomen.

Η ιδέα των Μάρτα Γκόμες και Μαρί Μπεσέρα  «γεννήθηκε» με σκοπό την κοινωνική εξύψωση του επαγγέλματος που, μεταξύ μας, δέχεται αρκετή περιφρόνηση από τον κόσμο, ώστε να τιμηθεί ο τόσο παρεξηγημένος –ίσως όχι χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές- πολυτάραχος κλάδος. 

Το εν λόγω πρακτορείο, θέλει να βάλει φρένο στην εργασιακή αβεβαιότητα και υποβάθμιση των ελεύθερων επαγγελματιών των παραπάνω κλάδων. Η μια εκ των ιδρυτριών του μάλιστα, εργαζόταν επί εικοσαετία ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο, σκεφτόμενη πώς θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Νεωτερισμό του γραφείου θα αποτελεί η παραδοχή μιας μίνιμουμ ταρίφας από τους επαγγελματίες, π.χ. η αποζημίωση του ποσού των 300 ευρώ για ένα ρεπορτάζ (!).

Ουτοπικό; Θα δείξει.

Το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται το γραφείο, φιλοδοξούν να είναι παγκόσμιο, ενώ προς το παρόν συνεργάζονται με επαγγελματίες και ισπανόφωνα ΜΜΕ.