98 εκατ. ευρώ για ΔΟΛ, Forthnet και Mega!

98 εκατ. ευρώ για ΔΟΛ, Forthnet και Mega!

Η απίστευτη επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μέσα σε ενάμισι χρόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής του πλειστηριασμού του ΔΟΛ, υπερθεματιστής του πλειστηριασμού του σήματος του Mega και της ταινιοθήκης του, προχώρησε στη δημιουργία του One Channel και είναι έτοιμος να αποκτήσει και μέρος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Nova.

Και τούτα δεν έγιναν χωρίς… αίμα στην τσέπη του. Το καλοκαίρι του ’18 πέρασε στα χέρια του Μαρινάκη ο ΔΟΛ έναντι 23 εκατ. ευρώ, και έχει πια στην κατοχή του το «Βήμα», τα «Νέα», το in.gr και άλλα Μέσα του συγκροτήματος.

Η ταινιοθήκη του Mega αποτελούσε το μήλον της έριδος για τους καναλάρχες καθώς όποιος κατάφερνε να την πάρει θα προσέθετε στη φαρέτρα του ένα σπουδαίο «όπλο»: ο Μαρινάκης απέκτησε και την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega έναντι 34 εκατ. ευρώ.

Επίσης, πρόσφατα, ομόφωνα οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν τη μεταβίβαση της υπερχρεωμένης Forthnet στον εφοπλιστή αντί του ποσού των 41 εκατ. ευρώ, καταβλητέων τοις μετρητοίς, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους για τη «Ναυτεμπορική», καθώς εντός των επομένων μηνών εκτιμάται ότι η ιστορική εφημερίδα και τα περιουσιακά της στοιχεία θα βγουν σε πλειστηριασμό…

Μέχρι στιγμής λοιπόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης για ΔΟΛ, Forthnet και Mega… έχασε 98 εκατ. ευρώ. Αλλά κέρδισε πάρα, μα πάρα, πολλά…