«Κατερίνα Γκαγκάκη, παραιτήσου»

«Κατερίνα Γκαγκάκη, παραιτήσου»

Πολιτικές διαστάσεις πλέον στην υπόθεση της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα

Την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη με ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Παύλος Γερουλάνος έπειτα από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης συμμετείχε.

«Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους.

Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία» έγραψε ο Γερουλάνος.

Μετά, δε, τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής με τις αναφορές τους στη φοιτήτρια του ΑΠΘ, κι ενώ στο ΕΣΡ… κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου (ακόμη…), το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, ομοφώνως, να ασκήσει δίωξη κατά του Γιώργου Λιάγκα.

Η δε Γκαγκάκη κατέχει μια εμβληματική, για τον πολιτισμό της πρωτεύουσας, θέση στην Τεχνόπολη αλλά η δημοτική αρχή είχε καταφέρει όλες αυτές τις ημέρες να προσπεράσει το θέμα.