Ψάχνει συμπαίκτη ο ΑΝΤ1 για το Euro 2020

Ψάχνει συμπαίκτη ο ΑΝΤ1 για το Euro 2020

Όλα τα σενάρια

Πέρασαν δύο μήνες από τότε που ο ΑΝΤ1 γνωστοποίησε το… deal του καλοκαιριού. Εκλεισε την τελική φάση του Euro 2020, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η Εθνική μας δεν θα ήταν παρούσα. Κι όμως από το κανάλι του Αμαρουσίου… έσκασαν 8,2 εκατ. για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η είδηση ήταν… βαρβάτη για δύο λόγους. Αφενός, για πρώτη φορά η ΕΡΤ έμεινε εκτός… κάδρου για Μουντιάλ ή Euro. Αφετέρου, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ΑΝΤ1 «χτύπησε» τέτοιον πλειστηριασμό, είχε διεκδικήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας 2019, προσφέροντας μάλιστα 9 εκατ. ευρώ για το πακέτο αλλά η ΕΡΤ το πήρε έναντι 10.500.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο ΑΝΤ1 αναζητά… συμπαίκτη. «Δεν βγαίνει έτσι το πράμα» ήταν η ατάκα υψηλού ιθύνοντα του σταθμού αναφερόμενος στο οικονομικό σκέλος. Ναι μεν θα υπάρξουν διαφημίσεις, χορηγίες κλπ. αλλά το κόστος δεν καλύπτεται. Εξ ου και στο Μαρούσι έχουν στοχεύει στο να παραχωρήσουν μέρος των δικαιωμάτων, άρα των αγώνων, που απέκτησαν, με βλέμμα στα… συνδρομητικά.

Με τα οικονομικά της Forthnet, ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στην Alter Ego, να είναι σε κακό χάλι, απομένει η Cosmote TV η οποία διαθέτει όλα τα φόντα για να… παίξει μπάλα στο Euro μαζί με τον ΑΝΤ1. Θα γίνει το… deal στο deal; Οψόμεθα…