Η δημοσιογράφος και ο «Τιτανικός» του υπουργού

Η δημοσιογράφος και ο «Τιτανικός» του υπουργού

Μια περίεργη ιστορία…

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψη ένα κείμενο του Σωτήρη Μητραλέξη στο thepressproject.gr. Ο Μητραλέξης είναι πανεπιστημιακός και στέλεχος πολιτικού σχεδιασμού του ΜέΡΑ25.

Και έγραψε λοιπόν για τη συνάντηση υπουργού της κυβέρνησης με…  εταιρεία – φάντασμα, με αφορμή τη φωτογραφία που ανήρτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Parkpine Capital, παρουσία του ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Μπίλι Ζέιν (που είχε παίξει, μεταξύ άλλων, στον «Τιτανικό») και μιας Ελληνίδας δημοσιογράφου και δημοσιοσχετίστριας.

Σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό, η εν λόγω εταιρεία πρόκειται για «κακοστημένη και πρόχειρη απάτη», ενδεικτικά ο λογαριασμός Twitter της Parkpine Capital έχει 3 tweets και 29 ακολούθους — πού να μην ήταν και big data δηλαδή.

Η δημοσιογράφος και ο «Τιτανικός» του υπουργού

Στη δε ιστοσελίδα της εμφανίζονται μόλις… δύο στο ανθρώπινο δυναμικό: ο Ζέιν και ένας φαρμακοποιό που «φέρνει χρήματα από τη Μέση Ανατολή και τα διοχετεύει σε start-ups της νοτιοανατολικής Ασίας».

Και «έχει καταγγελθεί από τις ιστοσελίδες RipOffReport και RipOffScams, εξειδικευμένες στο ξεμπρόστιασμα απατεώνων».

Τι είδους συμφωνία με την Parkpine Capital έγινε και τι ρόλο παίζει επακριβώς ο Ζέιν αλλά και η Βανταράκη, ουδείς γνωρίζει επακριβώς. Ακόμη και το υπουργείο που ρωτήσαμε, δηλαδή, δε γνώριζε να μας πει. Θα επανέλθουμε.