Βγήκε οφσάιντ η ΕΡΤ

Βγήκε οφσάιντ η ΕΡΤ

Με τα αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το ισχυρό ντουέτο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και Γιώργος Γαμπρίτσος, παρουσίασε χθες το πλάνο του για μια νέα, ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων έγινε κουβέντα, ως μάθαμε, και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων. Αλλωστε για πρώτη φορά στα χρονικά η ΕΡΤ δε θα μεταδώσει την τελική φάση Μουντιάλ ή Euro αφού, ως γνωστόν, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Euro 2020 κατέληξαν στον ΑΝΤ1.

Και, ως ελέχθη, μιας και η ΕΡΤ πάντα μπαίνει… μέσα, οικονομικά, σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά, από τη στιγμή που υπάρχει το… ΕΡΤόσημο (aka ανταποδοτικό τέλος) προσφέρει «προϊόντα» στον τηλεθεατή, θα κινηθεί για να αποκτήσει μελλοντικές διοργανώσεις. Αρκεί να μην μπαίνει… πολύ μέσα, ήτοι να έχει μικρή χασούρα.

Τούτο βέβαια, αν μη τι άλλο, είναι μια μεγάλη επικοινωνιακή ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό διότι, ως αντιπολίτευση το καλοκαίρι του 2018, είχε ασκήσει (δημόσια) δριμεία κριτική στην ΕΡΤ του… ΣΥΡΙΖΑ επειδή η είχε δαπανήσει 10 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ της Ρωσίας. Και έβγαλε… λιγότερα.

Να του δούμε λίγο πάλι, όλο αυτό, τι λέτε;