Το κυβερνητικό σχέδιο για τα ΜΜΕ

Ανακαλείται η απόφαση για την ενίσχυση των εφημερίδων

Η απόφαση είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Τεράστιες αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας που θα ενισχυθούν οικονομικά.

Το γεγονός ότι πριμοδοτήθηκαν εφημερίδες με έναν μόλις εργαζόμενο αλλά και έντυπα που προωθούν ακραίες απόψεις ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας η απόφαση ανακαλείται.

Κάλεσε μάλιστα τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ)”.

Συμπλήρωσε πως “επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι «ξέχασαν» τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν” ανακαλείται η απόφαση.