Το «Sportime» απαντά για το πρωτοσέλιδο της άμβλωσης

Το «Sportime» απαντά για το πρωτοσέλιδο της άμβλωσης

Περί στόχου και προβληματισμού.

Χθεσινό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας έγινε… trend ελέω της κριτικής, έως κραξίματος, που έπεσε στα social media. Το «Sportime» ανέφερε το «Αφήστε με να ζήσω» για τα αγέννητα παιδιά θέλοντας να αναδείξει τις αμβλώσεις στη χώρα μας.

Ας δεχθούμε ότι είχε καλό σκοπό αλλά το αποτέλεσμα απέτυχε παταγωδώς. Εκτός κι αν το πρωτοσέλιδο ήταν πληρωμένη καταχώρηση της Εκκλησίας, δεν εξηγείται διαφορετικά…

Ο διευθυντής της εφημερίδας, Γεράσιμος Μανωλίδης, αρθρογράφησε σχετικά στο σάιτ της εφημερίδας, εξηγώντας ότι το πρωτοσέλιδο ήταν καταγραφή, «χωρίς κρίση ή επίκριση, χωρίς επιθετικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να μπαίνει στην υποκειμενικότητα μιας απόφασης που για δεκαετίες προκαλεί έριδες στον δυτικό – και σαφώς πιο συντηρητικό – κόσμο. Χωρίς να κατακρίνει τις αμβλώσεις και τους λόγους που οδηγούν σε αυτές. Χωρίς την παραμικρή στοχοποίηση των γυναικών».

Και καταλήγει στα περί της πρόθεσης του πρωτοσέλιδου: «πρόθεση μας – όπως άλλωστε θα πρέπει να είναι για κάθε μέσο βάσει της θεματολογίας που αναδεικνύει – ο κάθε προβληματισμός, η κουβέντα που προκλήθηκε, να διατηρηθεί και σήμερα. Και αύριο. Και κάθε μέρα. Μακριά από δόγματα, κορώνες, αφορισμούς και μηδενισμούς. Και αυτό, για εμάς εδώ στο “Sportime” θα είναι το μεγαλύτερο και μόνο κέρδος».

Στην κρίση σας.