Βραβεία ναι αλλά… στη ζούλα

Βραβεία ναι αλλά… στη ζούλα

Ιδρυμα Μπότση, κριτήρια και φάουλ.

Τις προάλλες έλαβε χώρα η ετήσια απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση». Μια ετήσια εκδήλωσης λάμψης αλλά και… σκοταδιού.

Τι εννοούμε; Το ίδρυμα βραβεύει κάθε χρόνο δημοσιογράφους, έντυπα και Μέσα Ενημέρωσης. Επιλεκτικά βεβαίως. Αλλά δίχως κριτήρια, δίχως ψηφοφορία. Δημοσιοσχετίστικα; Ισως. Ωστόσο εκεί, στο ίδρυμα, «χρεώνονται» (και) την –ετήσια- παντελή έλλειψη ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους του μιντιακού ρεπορτάζ, οι οποίοι πρωτίστως καλύπτουν τέτοιες εκδηλώσεις. Ούτε ενημέρωση, ούτε προσκλήσεις. Μα… στη ζούλα; Τελείως;

Οι δε πληροφορίες και υλικό από τη φετινή εκδήλωση ήρθαν… από το ΑΠΕ, ούτε καν το site του ιδρύματος δεν ενημερώθηκε εγκαίρως, ακόμη και σήμερα, τέσσερα 24ωρα μετά!

Για να μην αναφέρουμε ότι υπήρξε βράβευση και δημοσιογράφου με χρυσαυγίτικα (ω, ναι) πολιτικά πιστεύω. Είναι να αναρωτιέσαι με τι είδους κριτήρια γίνονται, ενίοτε, οι επιλογές. Τροφή για σκέψη προς ένα ίδρυμα που προσφέρει βέβαια αρκετές υποτροφίες.