Οι δημοσιογραφικές γνωριμίες και φιλίες της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας (Vid)

Οι δημοσιογραφικές γνωριμίες και φιλίες της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας (Vid)

Παρασκήνιο για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα είναι, από τις 13 Μαρτίου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και στη μεταπολίτευση μα και… γενικά καθώς ο θεσμός πρωτοκαθιερώθηκε από τη δεκαετία του ’20, όταν είχε καταργηθεί η βασιλεία.

Η νέα ΠτΔ και διάδοχος του Προκόπη Παυλόπουλου είναι, μεταξύ άλλων, και άνθρωπος του χιούμορ άρα ίσως αντιμετωπίσει με χαμόγελο το γεγονός ότι θα είναι η 13η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ορκιστεί… Παρασκευή και 13 (Μαρτίου). Ελπίζουμε όχι… ώρα 13:00!

Ο πατέρας της Νικόλαος, υπήρξε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και η ίδια από το 1982 ήταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ούσα (από το 2018) η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ. Ως επί σειρά ετών νομικός, έχει αρκετές γνωριμίες από τον δημοσιογραφικό χώρο.

Φερ’ ειπείν, η έμπειρη δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου, είναι επί σειρά ετών φίλη της νέας προέδρου. Και, συμπτωματικά, έχει γνωριστεί προ καιρού και με τη Νίκη Λυμπεράκη!

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open έμενε, ως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του καναλιού, στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με την κ. Σακελλαροπούλου. Και, ερωτούμενη σχετικά, τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά συγκροτημένη, ήπια, ευγενική και φιλική» ως άνθρωπο.