Η μεγάλη επιστροφή της Τζοβάνας Φραγκούλη

Η μεγάλη επιστροφή της Τζοβάνας Φραγκούλη

Θυμάσαι το «Πες το και θα γίνει;»

Για 25 χρόνια, το «Πέστο και θα γίνει» με την Τζοβάνα Φραγκούλη, έμπαινε στα σπίτια σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας ευχές.

Ήταν μάλλον το πρώτο reality της ελληνικής τηλεόρασης που έκανε τις πιο αφάνταστες επιθυμίες πραγματικότητα, ταξιδεύοντας τους θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκπομπή των 80ς πραγματοποιούσε κυρίως επιθυμίες παιδιών και η Φραγκούλη τους έκανε να γνωρίσουν τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον Ντιέγο Μαραντόνα και χτύπησαν πέναλτι στον Σαργκάνη!

Η μεγάλη επιστροφή της Τζοβάνας Φραγκούλη

Η τηλεοπτική εκπομπή ήταν μια παραγωγή της αδερφής της Τζοβάνας, Λιάνας Πατέρα και άρχισε να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 1985. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να προβληθούν μόνο επτά ημίωρες εκπομπές. Είχαν όμως τέτοια επιτυχία που συνολικά προβλήθηκαν 76.

Η μεγάλη επιστροφή της Τζοβάνας Φραγκούλη

Το σενάριο της εκπομπής ήταν της Μαρίας Παξινού και της Ελένη Παξινού, η σκηνοθεσία του Κώστα Λυχναρά και της Κικής Λαζόγκα ενώ τη μουσική τίτλων έγραψε ο Χάρης Βαρθακούρης, γιος του Γιάννη Πάριου.

Η εκπομπή επαναλήφθηκε το 1996, με την ίδια παρουσιάστρια, μεταδόθηκε από το Mega, χωρίς όμως την επιτυχία που γνώρισε στα μέσα της δεκαετίας του 80…

Βασισμένη στην αρχική φιλοσοφία της εκπομπής -την ελπίδα που πεθαίνει δύσκολα- η εμπνευστής της ιδέας του «Πες το και θα γίνει», Φραγκούλη, αποφάσισε να επαναλανσάρει την εκπομπή από τον Φεβρουάριο στο YouTube και το κανάλι της «Jovanna’s wish channel»!