Ο Μπογδάνος στα δικαστήρια λόγω ενός… σχολίου με φωτογραφία του

Ο Μπογδάνος στα δικαστήρια λόγω ενός… σχολίου με φωτογραφία του

Μια πρωτόγνωρη εξέλιξη.

Αποζημίωση ύψους 28.000 ευρώ διεκδικεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την Έλενα Σ., την οποία κατηγορεί για προσβολή προσωπικότητάς του, αλλά και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Πέρυσι, 7 Μαΐου 2019, η εν λόγω χρήστρια του Facebook ανάρτησε φωτογραφία του νυν βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην ομάδα «Βαθύ Luben», με λεζάντα «Παιδιά SOS, ο Μπογδάνος κάτω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;». Μια δημοσίευση που συγκέντρωσε περισσότερα από 500 reactions και 200 σχόλια.

Ο Μπογδάνος κατέθεσε λοιπόν αγωγή, με την οποία κατηγορεί την Έλενα Σ. για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (επειδή η εναγόμενη τράβηξε και δημοσίευσε σε δημόσιο group φωτογραφία του χωρίς τη συγκατάθεσή του) και προσβολή της προσωπικότητάς του. Η τελευταία κατηγορία αφορά κυρίως στο ότι η ίδια αντέδρασε θετικά σε επιθετικά, κατά τον Μπογδάνο, σχόλια που έγραψαν άλλα μέλη του εν λόγω γκρου.

Χαρακτηριστικά, ο Μπογδάνος αναφέρει στο κατηγορητήριο ότι η εναγόμενη «επιδοκίμασε και υιοθέτησε 39 ειρωνικά, υβριστικά, συκοφαντικά και απειλητικά σχόλια, δίχως ουδέποτε να διαμαρτυρηθεί ή να επιδιώξει τη διαγραφή». Την κατηγορεί, ακόμη, ότι σε πέντε σχόλια αντέδρασε με το reaction «τέλειο», ενώ απάντησε επιδοκιμαστικά σε άλλα δέκα.

Εξ ου και διεκδικεί αποζημίωση 20.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και 8.000 ευρώ για την προσβολή του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ζητά, επίσης, την επιβολή χρηματικής ποινής της τάξης των 5.000 ευρώ για κάθε μελλοντική αναφορά της Έλενας Σ. που συνιστά προσβολή στην προσωπικότητά του.