Η Ένωση Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει διασπορά fake news!

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει διασπορά fake news!

Τι αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σε καταγγελία για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη Λέσβο προχωρά η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Γερμανού φωτορεπόρτερ Μίκαελ Τράμερ και τον τρόπο κάλυψης του γεγονότος η Ένωση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Σε αυτή υπάρχει και αναφορά για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αναλυτικά:

«Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Θερμή Λέσβου, την Κυριακή 1. Μαρτίου 2020, άγνωστοι επιτέθηκαν σε Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα. Τον τραυμάτισαν και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του.

Για άλλη μία φορά ζητούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να διερευνήσει διεξοδικά τα περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων και να αποδοθούν ευθύνες. Για άλλη μια φορά καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δείξει εγκράτεια στις ρητορικές μίσους που όλο και συχνότερα γίνονται μέρος του πολιτικού διαλόγου και να μην συμβάλει ο ίδιος έμμεσα σε τέτοιου είδους ανησυχητικά φαινόμενα.

Είναι το λιγότερο, παράλογο, εν έτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει.

Δυστυχώς, στην παρούσα φάση με λύπη διαπιστώνουμε ότι τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Επίμονα και παρά τις δικές του προσπάθειες για επανόρθωση, τον ανέφεραν ως «συνεργάτη ΜΚΟ». Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, τόσο για μια κοινωνία που στρέφεται στην αυτοδικία, όσο και για συναδέλφους δημοσιογράφους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις».