Κυριάκος Βελόπουλος: Απολογείται στο ΕΣΡ για την… αλοιφή του κορωνοϊού

Κυριάκος Βελόπουλος: Απολογείται στο ΕΣΡ για την… αλοιφή του κορωνοϊού

Το κανάλι καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Με την περίπτωση της κηραλοιφής επ’ ονόματι «Βυζαντινό», η οποία υποτίθεται πως προστατεύει από τον κορονοϊό, ασχολήθηκε το ΕΣΡ. Μια αλοιφή που προωθεί στην εκπομπή ο βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΡ λοιπόν, και ύστερα από καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός Alert μετέδωσε, κατά την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη»:

«…Ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσε σε εμπορικό προϊόν (αλοιφή χεριών), αποκαλούμενο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ, ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (το αγοράζουν και ) το χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 17 Μαρτίου και ώρα 10.30».

Κατά το… promotion της αληθής, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με «Βυζαντινόν» αποτρέπετε κάθε μικρόβιο από τα χέρια σας. Δεν θα έχετε μικρόβια. Είναι αντισηπτικό, δρα εναντιόν των λοιμώξεων, και κυρίως των μολύνσεων. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μια το μεσημέρι και μια το βράδυ και κάντε 17 χειραψίες. Δεν κολλάτε τίποτα και δεν περνάει ούτε κορονοϊός, ούτε ιώσεις γρίπης, ούτε τίποτα».

Από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς.