Το μεγάλο φάουλ του Αντώνη Κανάκη

Δυο πόρτες... ερμητικά κλειστές.

Ο Αντώνης Κανάκης θεωρείται ένα από τα πλέον «δυνατά» ονόματα της τηλεοπτικής αρένας, έχοντας στο ενεργητικό του επιτυχίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «διαχρονικές».

Τον τελευταίο καιρό, το όνομά του ακούγεται για όλους τους λάθος λόγους, με τον ίδιο να έχει βρεθεί ξανά εκτός τηλεοπτικής πραγματικότητας και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο. Το τέλος της συνεργασίας του με τον ΣΚΑΪ τον βρήκε να καλείται να δώσει εξηγήσεις για όσα έκανε (και όσα δεν έκανε, σύμφωνα με το κανάλι!), με τον ίδιο να απαντά στα πυρά του Φαλήρου με πολυσέλιδες ανακοινώσεις που δυστυχώς για τον ίδιο μόνο κακό του έκαναν.

Όχι γιατί έχασε το δίκιο του, αλλά γιατί… έκλεισε ακόμα μία (τηλεοπτική) πόρτα.

Τι εννοούμε; Είναι γνωστό πως από τον ΑΝΤ1 δεν έφυγε έχοντας της καλύτερες των σχέσεων με τους ιθύνοντες. Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει πως αποχωρεί από το κανάλι του Αμαρουσίου για λόγους «αρχής» και «διάρρηξης εμπιστοσύνης». Όσον αφορά στον ΣΚΑΪ; Ο Κανάκης τον κατηγόρησε δημόσια για «ψευδείς διαρροές» που στόχευαν στο να πλήξουν τον ίδιο και την ομάδα του.

Συμπέρασμα;

Αυτή τη στιγμή ο παρουσιαστής έχει κλείσει -μάλλον οριστικά- δύο πόρτες στην ελληνική τηλεόραση. Αυτές του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ. Σα να λέμε ότι από τα πέντε ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (STAR, OPEN, MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ), ο ίδιος τα έχει ήδη «τσουγκρίσει» με τα δύο, με την έκταση που πήρε η απόχωρησή του από αυτά να είναι τεράστια.

Τους πραγματικούς λόγους της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών δεν μπορεί κανείς να τους γνωρίζει. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όμως, είναι πως όταν οι τόνοι δεν πέφτουν στα δύσκολα, οι σχέσεις διαταράσσονται οριστικά. Και σίγουρα, αυτό δεν ωφελεί κανέναν παρουσιαστή εν έτει 2020…