Ο Σώτηρης Τσιόδρας είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που θέλουμε

Ο Σώτηρης Τσιόδρας είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που θέλουμε

Ο γιατρός που αναδείχτηκε μέσα από την περιπέτεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναδείχτηκε μέσα από τις δύσκολες τούτες μέρες του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για την πανδημία στην χώρα μας και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να μας ενημερώνει καθημερινά για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα. Αριστούχος της Ιατρικής με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στις ΗΠΑ επέστρεψε στην Ελλάδα για να κάνει το αγροτικό του στη Μεσσήνη.

Ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στις ΗΠΑ προτίμησε την επιστροφή και να προσφέρει τον τόπο που γεννήθηκε. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι «παιδί» της Δημόσιας ελληνικής παιδείας. Μεγαλωμένος στην Κυψέλη πέρασε στην Ιατρική σχολή των πανεπιστημίου Ιωαννίνων προτού μεταπηδήσει σε αυτή της Αθήνας.

Με βιογραφικό… 27 σελίδων ο γιατρός συμμετείχε μέχρι σήμερα σε δεκάδες επιτροπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις λοιμώξεις. Είναι πατέρας επτά παιδιών και ψάλτης. Eίναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ήρεμος και πάνω απ’ όλα ψύχραιμος όχι μόνο ενημερώνει τον κόσμο αλλά απαντά και σε πολλές από τις απορίες που δημιουργούνται. Όπως έγινε και στην ενημέρωση της Τετάρτης για τα αντιδραστήρια και τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που βγήκε μπροστά σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο είναι το πρόσωπο της χρονιάς στην Ελλάδα. Η παρουσία του, ο λόγος του και το μορφωτικό του επίπεδο πρέπει να αποτελούν πρότυπο, σε μία χώρα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από πρότυπα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είναι το φως σε μία εποχή σκοτεινή όπως αυτή της πανδημίας. Είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που θέλουμε. Είναι αυτός που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Αν είχαμε περισσότερους σαν κι αυτούς τότε σίγουρα η πατρίδα μας θα ήταν διαφορετική.

Ένας ήρωας, όπως είναι και οι δεκάδες γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν τιτάνιο αγώνα καθημερινά. Δίπλα τους οι μικροί «αφανείς» αλλά διόλου ασήμαντοι, οι φαρμακοποιοί, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, των καταστημάτων delivery, των πρατηρίων καυσίμων, οι οδηγοί των ΜΜΜ και πόσοι άλλοι.

Αυτές οι μέρες της καραντίνας, της πανδημίας καλό είναι να αποτελέσουν ένα μάθημα για όλους μας. Όλα θα τελειώσουν κάποια στιγμή, το εμβόλιο θα ανακαλυφθεί και η περιπέτεια αυτή θα αποτελεί μία ανάμνηση. Καλό θα ήταν να θυμόμαστε όλες αυτές τις μέρες αγωνίας, τίποτα στη ζωή δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Μείνετε σπίτι, περάστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας. Συζητήστε μαζί τους. Βρείτε την ευκαιρία να κάνετε πράγματα μαζί.