Γιατί τα κανάλια δεν έχουν σταθερές εκπομπές και ντοκιμαντέρ για το κορωνοϊό;

Γιατί τα κανάλια δεν έχουν σταθερές εκπομπές και ντοκιμαντέρ για το κορωνοϊό;

Η ενημέρωση έρχεται μόνο από το υπουργείο σε μία εποχή με τον κόσμο κλεισμένο και κρεμασμένο από τις τηλεοράσεις του.

Είναι ένα από τα παράξενα στο νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις παγκόσμιες εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού είναι η στάση των ιδιωτικών καναλιών και η προσαρμογή τους στη νέα πραγματικότητα.

Το θέμα του Covid-19 κυριαρχεί πράγματι σε όλα τα δελτία ειδήσεων όμως δεν υπάρχει, τουλάχιστον στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, κάποια σταθερή ενημερωτική εκπομπή μόνο για το θέμα αυτό.

Η πλειοψηφία των καναλιών σταματούν μέρα με τη μέρα πολλές από τις παραγωγές τους, τα ελληνικά σίριαλ «παγώνουν» το ένα μετά το άλλο και στα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών δημιουργούνται μεγάλα κενά τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν με εκπομπές ενημέρωσης ή ντοκιμαντέρ σχετικά με τον κορωνοϊό, όχι με θεματική αποκλειστικά από την Ελλάδα, αλλά από όλον τον κόσμο. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δε γίνεται και τα κενά συμπληρώνονται με επαναλήψεις.

Η νέα ενημέρωση έρχεται αποκλειστικά και μόνο από το καθημερινό ραντεβού του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας κου Τσιόδρα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κου Χαρδαλιά. Εκεί κατά βάση υπάρχει ενημέρωση για τα νέα κρούσματα και τα νέα μέτρα, με την κάθε ημέρα που περνάει να έχει νέα δεδομένα προς μελέτη.

Η μόνη εξαίρεση είναι η δημόσια τηλεόραση που ήδη από σήμερα Σάββατο ξεκινάει μία σταθερή εκπομπή με τίτλο «COVID-19: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», η οποία θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00 και θα ξεκινάει με παρουσιάστρια την Ντένια Σαρακίνη. Η εκπομπή θα διακόπτεται για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού στις 19.00, θα συνεχίζεται μετά το τέλος του μέχρι τις 21.30 με παρουσιαστή τον Κώστα Λασκαράτο.