Ποσοστό-έκπληξη: Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα του Δ. Γιαννακόπουλου

Ποσοστό-έκπληξη: Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα του Δ. Γιαννακόπουλου

Αρκετά ενδιαφέροντα «ευρήματα»...

Είναι μία φήμη που «σέρνεται» εδώ και αρκετό καιρό- παρά το γεγονός πως ο ίδιος ουδέποτε την έχει επιβεβαιώσει ούτε την έχει διαψεύσει. Το όνομά του, όμως, καθώς και το… ρεύμα που έχει, προκαλεί πονοκέφαλο στα επιτελεία των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς φαίνεται πως από πολύ νωρίς θα είναι ένας υπολογίσιμος «αντίπαλος» (αν, φυσικά, πάρει την απόφαση να το προχωρήσει).

Ο λόγος για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον «καπνό» που υπάρχει- χωρίς, προς ώρας, φωτιά- σχετικά με την ενασχόλησή του με την πολιτική και την πρόθεσή του να κατεβάζει δικό του κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Και μπορεί ο ισχυρός άνδρας της ΒΙΑΝΕΞ και ιδιοκτήτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού να μην έχει τοποθετηθεί, όπως είπαμε, επί του θέματος, όμως ήδη υπάρχον κρυφές δημοσκοπήσεις οι οποίες βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του εκλογικού σώματος αναφορικά με τον κ. Γιαννακόπουλο.

Τι δείχνουν, όμως, οι συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις; Σύμφωνα με τον πάντα έγκριτο Δημοσκόπο του instanews.gr, υπάρχουν τρία βασικά «ευρήματα» σχετικά με τις πιθανότητες ενός ενδεχόμενου κόμματος του DPG:

  1. Ότι δεν τίθεται καν θέμα για το αν θα μπει στη Βουλή, καθώς θα πιάσει για… πλάκα το απαιτούμενο 3%
  2. Έχει δυναμική για 3ο κόμμα (πάνω από το Κίνημα Αλλαγής, δηλαδή) με δυναμική για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο
  3. Ο Γιαννακόπουλος κάνει «γκελ» και σε οπαδούς των άλλων ομάδων πέραν του Παναθηναϊκού

Αξίζει, βέβαια, να δούμε τους δύο αστερίσκους που υπογραμμίζει ο Δημοσκόπος:

Η πρώτη έχει να κάνει με τις επίσημες δημοσκοπήσεις: δεν πρόκειται να δούμε αντίστοιχη ερώτηση για το κόμμα του, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι θα δούμε κάποια κίνηση από την πλευρά Γιαννκόπουλου, οπότε οι δημοσκόποι δεν μπορούν να βασιστούν σε εικασίες.

Η δεύτερη είναι και η σημαντικότερη. Προέβλεψε ότι θα έκλεβε ψήφους απ’ όλα τα κόμματα, όμως εκείνο που θα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες αν όντως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχωρούσε σε κάποια πολιτική κίνηση, θα ήταν η Νέα Δημοκρατία.

Λέτε; Μένει να φανεί στην πράξη…