Κόκκινο

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις στο «Στο Κόκκινο» – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Απάντηση τις κατηγορίες της Ν.Δ. από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις χτεσινές ομαδικές απολύσεις στο ραδιοσταθμό του οποίου είναι μαγαλομέτοχος το κυβερνών κόμμα. Η ανακοίνωση τουγραφείο τύπου αναλυτικά γράφει τα παρακάτω:

Οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των «θαλασσοδανείων» τους, τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα Μέσα της Αριστεράς και, μάλιστα, το ραδιόφωνο 105, 5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύει για δεοντολογική ενημέρωση και έχει αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίαςκαι μισθούς. Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι.

Η ΝΔ, το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στο δρόμο 2500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό και, μόλις πριν λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του.

Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε.

Tην ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού εξουσιοδοτούν τα Δ.Σ. των Ενώσεών τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) να ξεκινήσουν διάλογο με τους υπευθύνους του σταθμού για ένα πραγματικό σχέδιο βιωσιμότητάς του και ζητούν περίπτωση ανάκλησης των απολύσεων. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν εκτός των άλλων από τα σωματεία του Τύπου να κηρύξουν 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.