Αντώνης Λυμπέρης: Ποινή φυλάκισης 10 ετών χωρίς αναστολή στον πρώην μεγαλοεκδότη

Σε ποινή φυλάκισης 10 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον πρώην μεγαλοεκδότη Αντώνη Λυμπέρη.

Το δικαστήριο συνεδρίασε ύστερα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας Παλλήνης και των εργαζομένων του πρώην Best FM -τόσο στον ίδιο όσο και στην εταιρεία του «3D»- για μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Πρόκειται για μισθούς των εργαζομένων από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του 2012, τους οποίους οι ίδιοι δεν έλαβαν ποτέ.

Ο Λυμπέρης δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να λήξει με συνοπτικές διαδικασίες, καταδικάζοντας τον.

Η μόνη «διέξοδος» για τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα των εκδόσεων είναι η έφεση την οποία θα μπορέσει να κάνει αφού πρώτα καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα, η πολυτελής κατοικία του στο Κεφαλάρι, στην οποία εξακολουθεί να μένει με την σύζυγό του, Έλενα Μακρή – Λυμπέρη, απειλείται με πλειστηριασμό λόγω χρεών.