Δύο νέες εκπομπές στην ανανεωμένη ΕΡΑ Σπορ!

Ένας νέος κύκλος ραδιοφωνικών εκπομπών θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα από τις συχνότητες της ΕΡΑ Σπορ, από 22:00 έως τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για αυτοτελή ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στα γήπεδα της Ιστορίας» για τους αφανείς ήρωες και τις άγνωστες ιστορίες τους, φωτίζοντας έτσι την αθέατη πλευρά του αθλητισμού.

Εκεί που ο αθλητισμός συναντά την κοινωνία, εκεί που η ιστορία γράφεται στο «στίβο» της ζωής. Εκεί που οι αγώνες είναι διαφορετικοί και η αναμέτρηση σημαίνει κάτι παραπάνω από τη νίκη: από τους αγώνες για την ελευθερία, στον αγώνα για την επιβίωση.

Στο πρώτο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ξετυλίγονται οι εξής ιστορίες:

  • Το «αετόπουλο» της Κατοχής, ο ΕΠΟΝίτης Διονύσης Χριστακόπουλος, θυμάται πώς χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για να ενισχύσουν την αντίσταση.
  • Η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς ξετυλίγει τον μίτο της ικαριώτικης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου σε εθνική κατηγορία.
  • Ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, μέλος της θρυλικής ομάδας του Ίκαρου Νέας Ιωνίας που έφτασε μία ανάσα από την Α’ Εθνική, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο γεγονότα και καταστάσεις.
  • Αφιέρωμα στα 92 χρόνια του Εθνικού Αστέρα μέσα από τη ματιά των παλαιμάχων, ο θρυλικός αγώνας στο γκέτο Τερεζίενσταντ της Τσεχίας τον Αύγουστο του 1944 και το πρώτο μέρος του ιστορικού αφιερώματος για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

Στην έρευνα και παρουσίαση θα είναι οι Νάσος Μπράτσος και Θωμάς Σίδερης.

Συνάμα, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στην ΕΡΑ Σπορ για τη νέα εκπομπή «Ώρα Ελλάδας». Ο Νίκος Αγγελίδης μέσα από τα ερτζιανά κύματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας μάς ταξιδεύει όπου υπάρχουν Έλληνες… Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Ασία, Ευρώπη… Η Ελλάδα των πέντε ηπείρων! Όπου ζουν, δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν Έλληνες. Πρόσωπα, ομάδες και προσπάθειες ρομαντικές κόντρα στους σύγχρονους καιρούς.

Ένα διαφορετικό κομμάτι της καθημερινότητας, με πολλή ιστορία και σκληρό αγώνα για τη διατήρησης της ρίζας. Ρεπορτάζ, αναλύσεις, παρουσίαση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και σπάνια ντοκουμέντα από το ένδοξο παρελθόν των αθλητικών συλλόγων της ομογένειας.

Μια ξεχωριστή παραγωγή της ΕΡΑ Σπορ με την σύμπραξη της ERT WORLD, κάθε Παρασκευή στις 16:00.