Τιτανικός: Η θεωρία που «γκρεμίζει» όσα ξέραμε και κάνει τον έρωτα Τζακ – Ρόουζ να… καταρρεύσει! (Vid)

Τιτανικός: Η θεωρία που «γκρεμίζει» όσα ξέραμε και κάνει τον έρωτα Τζακ – Ρόουζ να… καταρρεύσει! (Vid)

Να και κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί… Κάτι που μας κάνει να μην ξαναδούμε ποτέ την ταινία με τον ίδιο τρόπο.

Φέτος κλείνουν 21 ολόκληρα χρόνια από την πρεμιέρα του «Τιτανικού» στις κινηματογραφικές αίθουσες και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την αίσθηση ότι γνωρίζουμε τα πάντα για την υπερπαραγωγή του James Cameron που του χάρισε 11 βραβεία Oscar.

Να που, όμως, ακόμα και οι φανατικότεροι του έρωτα του Jack και της Rose έχουν περάσει στα «ψιλά γράμματα» τη θεωρία που έκανε την εμφάνισή της πολλά χρόνια μετά την ταινία και η οποία… ανατρέπει τα πάντα.

Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν ζήλεψε τον ξαφνικό έρωτα των δύο πρωταγωνιστών. Που δεν ταυτίστηκε με την καταπιεσμένη Rose και δεν συμπάθησε τον φτωχό πλην τίμιο Jack, του οποίου τον θάνατο δεν συγχώρησε ποτέ στη Rose (ναι, υπήρχε χώρος στην πόρτα να ανέβει και ο Jack!).

Τι θα λέγατε, όμως, αν μαθαίνατε πως ο Jack δεν ήταν τίποτα περισσότερο από… τον φανταστικό φίλο της Rose; Ένα πρόσωπο που η ίδια επινόησε για να ξεφεύγει από τη σκληρή πραγματικότητα που της επέβαλλαν η μητέρα της και ο αρραβωνιαστικός της;

Η νέα θεωρία που παρουσιάστηκε στη σελίδα «Alltime Movies» αυτό ακριβώς υποστηρίζει.

Η Rose παρουσιάζεται σαν μια καταθλιπτική γυναίκα που ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν άντρα που απεχθάνεται. Ως «αντίδοτο» στον Cal Hockley, «γεννά» τον Jack τον οποίο γνωρίζει τη στιγμή που ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει. Λίγο αργότερα, ο Jack της λέει την εξής ατάκα: «Αν δεν απελευθερωθείς, θα πεθάνεις». Ακολουθεί η σκηνή στην πλώρη του «Τιτανικού» όπου ακούμε τη Rose να λέει ότι «πετάει».

Τιτανικός: Η θεωρία που «γκρεμίζει» όσα ξέραμε και κάνει τον έρωτα Τζακ – Ρόουζ να… καταρρεύσει! (Vid)

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ο Jack αντιπροσωπεύει την ψυχική της δύναμη να ξεφύγει από την κατάσταση την οποία βιώνει.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του Jack στο πολυτελές υπερωκεάνιο. Κάτι που δικαιολογείται, βέβαια, από το γεγονός πως το εισιτήριό του το κέρδισε στα χαρτιά. Ωστόσο, τα λόγια της ηλικιωμένης Rose περιπλέκουν τα πράγματα: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο Jack υπήρξε ποτέ στο καράβι. Και πώς να υπάρξει; Τώρα πια υπάρχει μόνο στη δική μου μνήμη»…

Μήπως να ξαναδούμε την ταινία; Μήπως τελικά πράγματι ο Jack δεν υπήρξε ποτέ;

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας βάλει σε σκέψεις…