Αποκάλυψη 20 χρόνια μετά: Η… Ελένη Βλαχάκη φταίει που σταμάτησε το «Κωνσταντίνου & Ελένης»

Σάρωσαν, αλλά τους απέρριψε: Οι 2 ηθοποιοί του «Κωνσταντίνου & Ελένης» που δεν ήθελε η Ελένη Ράντου

Ζήτησε από τον Χάρη Ρώμα να μην τους συμπεριλάβει στο cast της θρυλικής πλέον σειράς.

Δεν σταματούν ποτέ οι αποκαλύψεις των παρασκηνιακών «μυστικών» του «Κωνσταντίνου & Ελένης» που 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του εξακολουθεί να κρατά συντροφιά στο κοινό και να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Ο Χάρης Ρώμας στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε στους Πάνο Ζόγκα, Φανή Πλατσατούρα και Νάνσυ Φαφούτη για το «Down Town» αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της Ελένης Ράντου στη σειρά – φαινόμενο, η οποία -όπως αποδεικνύεται- δεν ήταν απλά η πρωταγωνίστρια αλλά είχε και λόγο στην επιλογή των άλλων ηθοποιών του cast.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό Κωνσταντίνο Κατακουζηνό, η «Βλαχάκη» είχε αντιρρήσεις για μερικούς εκ των πρωταγωνιστών με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλη Κούκουρα για τον ρόλο του Μάνθου! Τόνισε δε, ούτε με την επιλογή της Καλλιρόης Μυριαγκού στον ρόλο της Ματίνας Μανταρινάκη συμφωνούσε, ενώ παραδέχτηκε πως οι οντισιόν της παραήταν… κακές.

«Η Ελένη μου ζήτησε να έχει λόγο σε όλη τη διαδικασία. Να μην παίζει απλώς. Το δεχτήκαμε γιατί ήταν πολύ ουσιαστικός παράγοντας επιτυχίας. Άλλωστε, είναι και ένας άνθρωπος που δεν μπορείς να του πεις ‘όχι’.

Στο καστ αποφασίζαμε και οι τρεις. Δηλαδή εγώ, η Ελένη και η Άννα Χατζησοφιά. Πολλές φορές διαφωνούσαμε. Συμφωνήσαμε απόλυτα όμως στη Μαρία Λεκάκη και με αυτό το σίριαλ έκανε καριέρα. Έγινε η Γκαρσόνα Βου όλης της Ελλάδας. Και αμέσως μετά έγινε πρωταγωνίστρια στην Νταντά. Σε οντισιόν επίσης ανακαλύψαμε και την Καλλιρόη Μυριαγκού που έπαιξε τη Ματίνα Μανταρινάκη, που τη φώναζαν Ταπεινό Χαμομηλάκι. Εγώ ενθουσιάστηκα.

Σάρωσαν, αλλά τους απέρριψε: Οι 2 ηθοποιοί του «Κωνσταντίνου & Ελένης» που δεν ήθελε η Ελένη Ράντου

Η Ελένη, η Άννα και ο σκηνοθέτης Κώστας Λυχναράς δεν την ήθελαν. Οι οντισιόν της ήταν πολύ κακές, αλλά εγώ έβλεπα πως μπορούσε αυτό το κάπως ατσούμπαλο πλάσμα να δημιουργήσει ένα ρόλο. Μου είπε ο σκηνοθέτης: ‘Θα καταστραφείς αν τη φέρεις’. Ευτυχώς, δεν τον άκουσα.

Η μόνη μεγάλη διαφωνία στο καστ που είχαμε με την Ελένη ήταν για τον Βασίλη Κούκουρα. Δεν τον ήθελε καθόλου κι εκεί εγώ πάτησα πόδι και είπα ‘θα τον πάρουμε’. Και έκανε μοναδική επιτυχία. Αυτή ήταν η μεγάλη μας διαφωνία με την Ελένη. Το λέω για πρώτη φορά ανοιχτά, γιατί όλα έχουν λυθεί και δεν υπάρχουν πια παρεξηγήσεις», είπε ο Χάρης Ρώμας.

Άραγε πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα χωρίς τη γνωστή Ματίνα και τον «ανεγκέφαλο ερωτύλο» Μάνθο Φουστάνο ενσαρκωμένους από την Καλλιρόη και τον Βασίλη;