Ο μύθος του Survivor: Τελικά πόσα λεφτά (δεν) έβγαλε ο ΣΚΑΪ;

Ο μύθος του Survivor: Τελικά πόσα λεφτά (δεν) έβγαλε ο ΣΚΑΪ;

Όπου ακούς πολλά καλάθια, κράτα και μικρή καρύδα…

Η πλειονότητα των τηλεθεατών διαβάζοντας τόσο καιρό τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των site για τον χορό εκατομμυρίων στο Survivor έχει την εντύπωση ότι ο ΣΚΑΪ έβγαλε τρελά ποσά απ’ το reality επιβίωσης.

Όντως, το κανάλι του Φαλήρου έβγαλε απ’ το Survivor ποσά που στην αρχή της χρονιάς, δεν μπορούσε καν να φανταστεί, όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια την οποία οι περισσότεροι ξεχνούν…

Τα πιο πολλά λεφτά δεν πήγαν στον ΣΚΑΪ, αλλά στον Τούρκο παραγωγό,  Acun Ilicali, ο οποίος έκανε μια μυθική συμφωνία με το κανάλι.

Μυθική βέβαια αποδείχτηκε κατόπιν εορτής γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν αυτή υπογράφτηκε, πολύ πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να τον δικαιώσει.

Ο μύθος του Survivor: Τελικά πόσα λεφτά (δεν) έβγαλε ο ΣΚΑΪ;

Ο Ilicali πίστευε τόσο πολύ το προϊόν του, που έβαλε όρο στο συμβόλαιο ότι να η τηλεθέαση αρχίσει να χτυπάει κόκκινο και τα νούμερα ξεπεράσουν το 40% τότε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών, από διαφημίσεις και χορηγούς θα πηγαίνουν στην εταιρία του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο ΣΚΑΪ απ’ το Survivor όχι μόνο δεν έβγαλε λεφτά, αλλά οριακά δεν μπήκε και μέσα.

Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος (σύμφωνα με όσα ακούγονται στο Φάληρο) που απομακρύνθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος. Χρεώθηκε την κακή συμφωνία με τον Τούρκο παραγωγό και την αδυναμία του να εξαργυρώσει την τρομακτική επιτυχία του Survivor.