Ξεκινά η «μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες: Τι θα συμβεί με τις… διανυκτερεύσεις και το Survivor

Ξεκινά η «μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες: Τι θα συμβεί με τις… διανυκτερεύσεις και το Survivor

Όλα τα νέα δεδομένα για τη δημοπρασία που έρχεται τον Οκτώβριο.

Προ των πυλών βρίσκεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με τους διεκδικητές αυτών να λαμβάνουν θέση για σκληρή μάχη.

Μια μάχη που, ωστόσο, θα αποδειχθεί σαφώς λιγότερο εξαντλητική και χρονοβόρα, καθώς -με δεδομένες τις μέχρι τώρα αποφάσεις- η διαδικασία της δημοπρασίας θα διαφέρει πολύ από το «θρίλερ» της προηγούμενης φοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αφροδίτης Γραμμέλη για το «Πρώτο Θέμα», το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, επιθυμεί  η όλη διαδικασία να διαρκέσει μερικές μόνο ώρες –όπως δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις δημοπρασίες του κόσμου- και συνεπώς να μην υπάρξει η παραμικρή ταλαιπωρία για τους εμπλεκομένους.

Όλοι θυμόμαστε το περσινό σίριαλ με τον εγκλεισμό των υποψηφίων, τις αποσκευές, τα στρώματα και τις… διανυκτερεύσεις τους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης καναλαρχών.

Αυτή τη φορά, τίποτα από όλα αυτά δεν αναμένεται να συμβεί, αφού τα μέλη του ΕΣΡ και οι υποψήφιοι καναλάρχες θα προχωρήσουν σε κανονική, ανοιχτή δημοπρασία διάρκειας ελαχίστων ωρών, αποφεύγοντας έτσι τις κινήσεις – ματ που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η προκήρυξη αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή δυσκολία συνεννόησης μεταξύ του ΕΣΡ και του αρμόδιου Υπουργείου. Το ίδιο ισχύει και γι τη σχέση του ΕΣΡ με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Φαίνεται πως κανείς δεν έχει τη διάθεση να περάσει ξανά το μαρτύριο του προηγούμενου διαγωνισμού, γι’ αυτό και όπως φαίνεται τα πράγματα θα κυλήσουν κάτι περισσότερο από ομαλά.

Μέχρι τότε, θα έχουν λυθεί και άλλα σοβαρά ζητήματα όπως το τι θα συμβεί με την προσωρινή λειτουργία των καναλιών που δεν θα έχουν ενταχθεί στον διαγωνισμό και θα είναι περιφερειακά ή θεματικά αλλά και ο επιτρεπτός αριθμός εργαζομένων σε αυτά.

Κεφάλαιο «Survivor»

Ξεκινά η «μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες: Τι θα συμβεί με τις… διανυκτερεύσεις και το Survivor

Η παρουσία των ριάλιτι προγραμμάτων στην ελληνική τηλεόραση έχει απασχολήσει πολύ το ΕΣΡ κυρίως μετά την επιστροφή του Survivor στον ΣΚΑΪ.

Τα κανάλια περιμένουν με αγωνία την απόφαση του ΕΣΡ για την προβολή τέτοιων προγραμμάτων, με τους ιθύνοντες να γνωρίζουν πολύ καλά πως η τελική απόφαση θα κρίνει το μέλλον τόσο των ριάλιτι όσο και των ποσοστών τηλεθέασης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο ΣΚΑΪ αναμένει στα τέλη Σεπτεμβρίου και την απόφαση για το Survivor, από την οποία εξαρτάται η προβολή του επόμενου κύκλου…