«Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» για μία προβολή στο «The Met: Live in HD»

«Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» για μία προβολή στο «The Met: Live in HD»

Η προβολή της πρωτοποριακής παράστασης του Thomas Adès, «Ο Εξολοθρευτής Άγγελος», το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, δεν ήταν αρκετή για το κοινό!

Η παγκόσμια πρεμιέρα καθήλωσε τους θεατές, με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτη η επαναληπτική προβολή αυτής της συγκλονιστικής, σύγχρονης όπερας.

Έτσι, το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια ακόμα προβολή της παράστασης, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 19:55 στην αίθουσα «Ν. Σκαλκώτας».

«Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» αποτελεί μια νέα όπερα η οποία βασίζεται στο σενάριο του Luis Buñuel και του Luis Alcoriza για τη βραβευμένη ομώνυμη ταινία του Buñuel του 1962. Αποτελεί μια συμπαραγωγή των κολοσσών της σύγχρονης λυρικής τέχνης, της Metropolitan Opera, της Royal Opera House, του Royal Danish Theatre και του Salzburg Festival, στο οποίο και έκανε πρεμιέρα το 2016.

Πρόκειται για μια σουρεαλιστική πλοκή σύμφωνα με την οποία οι καλεσμένοι ενός γιορτινού δείπνου σταδιακά ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να το εγκαταλείψουν παραμένοντας αέναα φυλακισμένοι σε αυτό. Μια μαύρη κωμωδία συνδυασμένη με σκηνές τρόμου και φαντασίας, είναι η κύρια αίσθηση της σκηνοθεσίας του Tom Cairns, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του λιμπρέτου.

Η διανομή περιλαμβάνει μια σειρά νέων πρωταγωνιστών, μεταξύ αυτών η Audrey Luna ως Λετίσια Μαϊνάρ, η Amanda Echalaz ως Λουσία ντε Νόμπιλε, η Sally Matthews ως Σίλβια ντε Άβιλα και η  Sophie Bevan ως Μπεατρίς, αμφότερες πρωτοεμφανιζόμενες στη Met. Επίσης πρωταγωνιστούν η  Alice Coote ως Λεονόρα Πάλμα, η Christine Rice ως Μπλάνκα Ντελγκάντο, ο Iestyn Davies ως Φρανσίσκο ντε Άβιλα, ο Joseph Kaiser ως Εντμούντο ντε Νόμπιλε, ο Frédéric Antoun στο ντεμπούτο του στη Met ως Ραούλ Γιεμπένες, ο David Portillo ως Εντμούντο, ο David Adam Moore στο ντεμπούτο του στη Met ως Συνταγματάρχης Άλβαρο Γκόμες, ο Rod Gilfry ως Αλμπέρτο Ροκ, ο Kevin Burdette ως Σενιόρ Ράσελ, ο Christian Van Horn ως Χούλιο και ο  John Tomlinson ως Δρ. Κάρλος Κόντε.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος «The Met: Live in HD» από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η MYTILINEOS.

Μη χάσετε τη συγκλονιστική όπερα « Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» σε μία μοναδική προβολή, αυτή την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  στις 19:55, στην αίθουσα Ν. Σκαλκώτας»!