«Ελληνοφρένεια»: Όλα όσα θα δούμε φέτος

Ο Τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» ξεσπά κατά του ALPHA

Τι αναφέρει σε συνέντευξή για το κόψιμο της εκπομπής.

Χείμαρρος κατά του ALPHA είναι ο Τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» σε συνέντευξή του.

Το κανάλι της Κάντζας αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κόψει τη σατιρική εκπομπή. Η απόφαση αυτή έσκασε σα βόμβα αφού δεν υπήρξε κανένα σημάδι ότι επρόκειτο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επισήμως από το ALPHA αναφέρεται ότι η εκπομπή δεν έκανε ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης γι’ αυτό και κόπηκε. Όπως σημείωσε ο Τσολιάς σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Down Town» το μισό πρόγραμμα του καναλιού πρέπει να κοπεί για τον ίδιο λόγο.

«Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κόπηκε η εκπομπή «λόγω χαμηλών πτήσεων». Λογικά σκεπτόμενος, φαντάζομαι ότι τις επόμενες μέρες θα κοπεί το μισό πρόγραμμα του ALPHA «λόγω χαμηλών πτήσεων».

Κάναμε επτά καλές εκπομπές και ύστερα κοπήκαμε. Η συμφωνία ήταν να κάνουμε συνολικά 27 εκπομπές μέχρι τον Ιούνιο. Να αναφέρω απλώς ότι η τελευταία μας εκπομπή σημείωσε 20% στα νούμερα τηλεθέασης» ανέφερε ο Τσολιάς.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο να δούμε σε άλλο κανάλι την εκπομπή: «Μόλις έβγαλα την ανακοίνωση για το κόψιμο, δεχτήκαμε προτάσεις από δύο κανάλια. Τι να σου πω, μάλλον είχαμε δύο προτάσεις σε μία μόλις μέρα, ακριβώς γιατί δεν πουλάμε. Η Ελληνοφρένεια δεν γεννήθηκε και δεν θα πεθάνει στον ALPHA».

Στη συνέχεια σχολίασε για την επίσημη θέση του ALPHA ως προς το κόψιμο της εκπομπής: «Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Τι θες να πιστέψω; Ότι δεν έκανε νούμερα η εκπομπή; Ότι δεν έφερνε τα λεφτά της; Η εκπομπή δεν έβαλε μέσα το κανάλι.

Ο ALPHA ξέρει τι μπορεί να τον ενόχλησε, τι δεσμεύσεις έχει και πού θέλει να κάνει το καλό παιδί. Θέλει να κάνει το καλό παιδί στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει άδεια; Θέλει να κάνει το καλό παιδί στη Νέα Δημοκρατία γιατί βλέπει ότι μπορεί να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος πρωθυπουργός;

Αν η διοίκηση του καναλιού μπει στη διαδικασία να κόψει όποια εκπομπή κάνει 10% – 14%, θα πρέπει να κόψει το μισό του πρόγραμμα. Συμπάσχω λοιπόν με τους συναδέλφους στο Happy Day, που χτες έκαναν 7,5%, συμπάσχω με τους συναδέλφους στο Alpha Ρεπορτάζ που έκαναν 13%, συμπάσχω με τους συνεργάτες στην εκπομπή Ελένη που έκαναν 11,8% και με αυτούς στο Slam που σημείωσαν 11,4%. Φαντάζομαι ότι θα τους ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ότι κόβονται και θα τους ανακοινωθεί δύο ώρες πριν από την εκπομπή τους. Ή μήπως όχι;

Εκείνη τη μέρα που τα είπε ο Δήμος Βερύκιος όλα αυτά, η εκπομπή έκανε 7,4% τηλεθέαση, και πιο συγκεκριμένα, στο μισάωρο που βγήκε ο Βερύκιος, η εκπομπή σημείωσε 3,6%. Άρα τι ακριβώς λέει ο Βερύκιος; Ότι η Ελληνοφρένεια δεν πούλαγε σε αντίθεση με ποιον; Με εκείνον που πουλάει; Και αν δεν πουλάει τι θα κάνει; Θα αυτοκοπεί ο Βερύκιος»;