Παππάς για Mega: «Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Εργασίας για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων»

Την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο εξέφρασε ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μίλησε στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων για την επόμενη μέρα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το ζήτημα του Mega.

Σχετικά με το ζήτημα της έβδομης άδειας που δε διεκδικήθηκε ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι όπως προβλέπει ο νόμος θα προκηρυχθεί εκ νέου, ενώ αν τελικά δεν υπάρξει ενδιαφέρον για αυτή, θα μετρηθεί στις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται. Εκτίμησε ότι το ΕΣΡ έχει την ετοιμότητα και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να προχωρήσει εξίσου γρήγορα και το ζήτημα των θεματικών αδειών.

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο υπογράμμισε ότι αυτό ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα και για το θέμα υπήρξαν συνομιλίες με τους εταίρους. Εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει σταδιακή μετάβαση, με ομαλό τρόπο, χωρίς τις πολιτικές του «σοκ και δέος». Οι πολιτικές δυνάμεις, πρόσθεσε, πρέπει να ξεκινήσουν έναν διάλογο για το θέμα, ενώ απαντώντας για τα δημοτικά ραδιόφωνα σημείωσε ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς από τον νόμο, ωστόσο θα υπάρξουν πρόνοιες για το θέμα. Εδώ μιλάμε για μεγαλύτερο φάσμα με περισσότερες δυνατότητες επισήμανε ο κ. Παππάς, για να τονίσει δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις συχνότητες. Τέλος, σημείωσε ότι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τονίστηκε ότι θα υπάρξει η πρόνοια για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που παράγουν κοινωνικό έργο, ώστε να μη κινδυνεύσουν.

Για το ζήτημα του Mega, χαρακτήρισε την απόφαση των μετόχων να μην διεκδικήσουν άδεια καθαρά επιχειρηματική, καθώς υπήρχαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες από τους μετόχους για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μίλησε για ομηρεία των εργαζομένων, οι οποίοι με αυτοθυσία κράτησαν ανοικτό το κανάλι με έσοδα από τη διαφήμιση, προσθέτοντας ότι το υπουργείο του βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα τους. Aπαντώντας ξανά για τον εμπαιγμό των εργαζομένων του σταθμού, σημείωσε ότι το γεγονός ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους μετόχους του καναλιού, έγινε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΣτΕ ότι απορρίπτει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.