Η απίστευτη γκάφα του ΣΚΑΪ για τον σεισμό και τα σχόλια – φωτιά στο Twitter (Pic & Tweets)

Η απίστευτη γκάφα του ΣΚΑΪ για τον σεισμό και τα σχόλια – φωτιά στο Twitter (Pic & Tweets)

Γκάφα ή όχι, το Twitter έδειξε ακόμα και μέσα στον πανικό τα αντανακλαστικά του.

Ο ισχυρός βραδινός σεισμός των 4,3-4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε επίκεντρο τον Μαραθώνα αναστάτωσε όπως ήταν την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχής της Ελλάδας. Ήταν όσο ισχυρός χρειαζόταν για να ξυπνήσει τους πάντες και να τρέξουν να ενημερωθούν απ’ όπου μπορούσε ο καθένας. Κάποιοι, πολλοί, από αυτούς ενημερώθηκαν από την τηλεόραση.

Ένα από τα κανάλια που έχουν συνέσει το όνομά τους με την ενημέρωση είναι και ο ΣΚΑΪ. Ο οποίος φυσικά και κάλυψε το γεγονός με έκτακτη είδη αλλά και ένα παρατράγουδο στην οπτική κάλυχη του γεγονότος. Η εικόνα που επέλεξε να ντύσει το ρεπορτάζ, που έτρεχε εκείνη την ώρα, ήταν αν μη τι άλλο λανθασμένη και αρκετά τρομολαγνική για τα δεδομένα του σεισμού.

Τα πλάνα αρχείου που έδειχνε ο σταθμός στη διάρκεια του ρεπορτάζ του παρουσίαζαν κτήρια ολοσχερώς κατεστραμμένα. Ερείπια και χαλάσματα πρώην κτηρίων τα οποία προκαλούνται από πολύ πιο ισχυρούς σεισμούς, εντάσεως 12 στην κλίμακα Μερκάλι, που ισοδυναμεί με ολική καταστροφή. Κατάρρευση όλων των κτιρίων μέχρι θεμελίων.

Το Twitter δεν φάνηκε να μπορεί να αφήσει μία τέτοια «πρόκληση» για τη σοβαρότητα της στιγμής, να περάσει έτσι. Έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά του και κατήγγειλε, σατίρισε και κατέκρινε την εικόνα αυτή που έβλεπαν εκατοντάδες χιλιάδες τρομαγμένοι κόσμου.

Κάποια από τα πιο δηκτικά tweets είναι τα παρακάτω.