Είναι να μη ζηλεύεις; Τόσα χρήματα κέρδιζαν ημερησίως Βουγιουκλάκη, Βλαχοπούλου και Βουτσάς

Είναι να μη ζηλεύεις; Τόσα χρήματα κέρδιζαν ημερησίως Βουγιουκλάκη, Βλαχοπούλου και Βουτσάς

Ποιος κατάφερνε πάντα να πάρει τα περισσότερα;

Τις εποχές του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου έχουμε πολλούς λόγους να τις αναπολούμε.

Πέρα από τις δεκάδες επιτυχίες που σήμερα εξακολουθούν να χαρίζουν γέλιο και συγκίνηση, την εποχή εκείνη τη νοσταλγούμε για ακόμα έναν λόγο: Υπήρχε star quality!

Κάτι που επιβεβαιώνουν όσοι από τους αστέρες του τότε μιλούν για τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου. Ένας από αυτούς και ο αγαπημένος μας Κώστας Βουτσάς.

Σε συνέντευξή του στο «Happy Day» αποκάλυψε τα χρηματικά ποσά που κέρδιζαν τότε οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί των κινηματογραφικών επιτυχιών που δεν ήταν άλλοι από… «τα τρία Βήτα».

«Στο θέατρο μια εποχή, ήταν ο βασικός μισθός 1.400 δραχμές τον μήνα κι εγώ έπαιρνα μεροκάματο 6.000! Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπαιρνε 8.000, η Ρένα Βλαχοπούλου 7.000 – 8.000! Ήμασταν τα 3 Βήτα».

Πόσα χρήματα κέρδιζαν οι υπόλοιποι αστέρες της εποχής;

Είναι να μη ζηλεύεις; Τόσα χρήματα κέρδιζαν ημερησίως Βουγιουκλάκη, Βλαχοπούλου και Βουτσάς

Σύμφωνα με αφιέρωμα του Πάνου Ζόγκα για τη Ζωή Λάσκαρη στο Down Town, κάποιοι αν και εξαιρετικά δημοφιλείς στο κοινό ήταν «αδικημένοι» όσον αφορά στα χρήματα που έπαιρναν.

«Η Ζωή Λάσκαρη πληρωνόταν από τη Φίνος Φιλμ με μηνιάτικο. Κέρδιζε περισσότερα από τη Χρονοπούλου και την Καραγιάννη. Συνολικά, τον χρόνο αμειβόταν με 260.000 δραχμές. Αμοιβή μικρότερη από της Αλίκης που πληρωνόταν 500.000 δραχμές την ταινία και από του Κώστα Βουτσά, που αμειβόταν με 300.000 δραχμές ανά ταινία. Αντιθέτως, κέρδιζε περισσότερα από την Χρονοπούλου και την Καραγιάννη που έπαιρναν 80.000 δραχμές ανά ταινία», γράφει.

Κάπως έτσι, διαπιστώνουμε πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ο πιο σκληρός διαπραγματευτής, καθώς θεωρείται η πιο ακριβοπληρωμένη.

Από την άλλη, Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Καραγιάννη και Μαίρη Χρονοπούλου έμειναν αρκετά πίσω όσον αφορά στο οικονομικό.