Κόπηκε μετά από 17 χρόνια εκπομπή της ΕΡΤ - Τι καταγγέλλει η δημοσιογράφος

Κόπηκε μετά από 17 χρόνια εκπομπή της ΕΡΤ – Τι καταγγέλλει η δημοσιογράφος

Τι έγραψε η δημοσιογράφος στο facebook.

Κόπηκε μετά από 17 χρόνια παρουσίας στη δημόσια τηλεόραση η εκπομπή «Η Ζωή είναι αλλού» με την Εύη Κυριακοπούλου στην παρουσίαση. Η ίδια η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης πήρε αυτή την απόφαση επειδή δεν άρεσαν οι προσωπικότητες που είχαν κληθεί για συνεντεύξεις.

Η ίδια έγραφε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από επτά καλεσμένους της εκπομπής μου “Η ζωή είναι αλλού” και “Επί τούτω” αλλά και από τους τηλεθεατές, που μετά από δεκαεπτά χρόνια στη ΕΡΤ (πάντα συμβασιούχος) θα είμαι ασυνεπής απέναντι τους. Ο λόγος είναι ότι η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε μετά από επτά μήνες αναμονής και αναξιοπρεπούς -τουλάχιστον- συμπεριφοράς στο πρόσωπο μου, να μου ανακοινώσει ότι κόβει την εκπομπή. Και μιλώ για κόψιμο, διότι η σχετική σύμβαση προέβλεπε να παραχθούν 12 συνεντεύξεις οι οποίες παραδόθηκαν, πληρώθηκαν, προβλήθηκαν οι πέντε και κόπηκαν οι επτά! Λένε ότι οι επτά κάποια στιγμή θα ανέβουν στο αρχείο της web tv.»

Με δεδομένο ότι ουδέποτε μου διατύπωσε κανένας από την ΕΡΤ οποιοδήποτε παράπονο για την ποιότητα της δημοσιογραφικής μου δουλειάς ή την τεχνική αρτιότητα των εκπομπών μου και με δεδομένο πως πλείστες όσες φορές οι εκπομπές μου έχουν παιχθεί σε επανάληψη και αποτελούν μέρος του πολύτιμου αρχείου της ΕΡΤ και με τρίτο δεδομένο πως κανείς ποτέ δεν μου είπε ή άφησε να εννοηθεί πως έχει πρόβλημα με αυτή καθεαυτή την δουλειά μου, είναι προφανές πως έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου ή με ορισμένους από αυτούς.»

Αυτοί λοιπόν είναι, ή μάλλον ήταν: Κατερίνα Βρανά, stand up comedy· Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια στο Καποδιστριακό, συγγραφέας· Στάθης Καλύβας καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης· Στρατής Παττακός, καρδιοχειρουργός· Ανδρέας Πετρουλάκης, πολιτικός σκιτσογράφος· Στέλιος Ράμφος, συγγραφέας· Μελίνα Τανάγρη, τραγουδοποιός».

Ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Γέιλ, σχολίασε σχετικά: «Μαθαίνω πως η ΕΡΤ έκοψε εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου με συνέντευξη για βιβλίο μου (και άλλων 6). Προφανώς τους ενοχλώ, αλλά επίσης προφανώς τα χρήματα που διαχειρίζονται είναι των φορολογούμενων και όχι του κόμματος που τους διόρισε και που υπηρετούν».