Ευθεία επίθεση της ΕΡΤ σε όσους την κατηγορούν για εκμετάλλευση δημόσιου χρήματος

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί με αφορμή την παρουσία ανθρώπων του ΠΑΟΚ στην «Αθλητική Κυριακή».

Η παρουσία του Παντελή Κωνσταντινίδη και του Κυριάκου Κυριάκου σε ζωντανή σύνδεση προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης που έκανε λόγο για «σόου» ενώ υποστήριξε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία για έλλειψη δεοντολογίας. Η Δημόσια τηλεόραση πήρε θέση στις καταγγελίες με ανακοίνωσή της.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Θέμα προέκυψε με την παρουσία ανθρώπων του ΠΑΟΚ σε ζωντανή σύνδεση από την Θεσσαλονίκη στην «Αθλητική Κυριακή».

Η ΑΕΚ αντέδρασε με διαρροή απειλώντας  με καταγγελίες την ΕΡΤ, ωστόσο, ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος και παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Λυκουρόπουλος μετέφερε τη θέση της ΕΡΤ:

«Επικοινώνησα με τον κ. Δημάτο, τον ενημέρωσα ότι θα φιλοξενηθούν στην εκπομπή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και του ζήτησα να παρακολουθεί την εκπομπή κάποιος από την ΑΕΚ για να παρέμβει ζωντανά, αν το θελήσει. Μου απάντησε ότι θα είναι στο δρόμο μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά και μου είπε ότι θα ενημερώσει τον κ. Λυσσάνδρου, για να παρακολουθεί την εκπομπή και να παρέμβει». είπε ο δημοσιογράφος ζωντανά στον αέρα της εκπομπής.

Είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εκπομπή κινήθηκε δεοντολογικά και ουδείς μπορεί να προσάψει κάτι στην ΕΡΤ».