Στην ΕΡΤ ο Κώστας Αρβανίτης

Δευτέρα 21 Μαΐου η πρεμιέρα του Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΤ

Η επιστροφή του δημοσιογράφου στην ΕΡΤ.

Την επόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα η νέα εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος επιστρέφει στη Δημόσια Τηλεόραση αυτή τη φορά στη μεσημεριανή ζώνη. Ο Κώστας Αρβανίτης που μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στο Ραδιόφωνο 24/7 θα παρουσιάσει την εκπομπή «Άλλη Διάσταση».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:

«Άλλη Διάσταση» είναι ο τίτλος της νέας ενημερωτικής εκπομπής με τον Κώστα Αρβανίτη, που θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 και κάθε μέρα στις 13:00, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ1.

Η εκπομπή «Άλλη Διάσταση» μεταφέρει στους τηλεθεατές μία διαφορετική πτυχή των γεγονότων που ξεφεύγει από τη απλή καταγραφή της ειδησεογραφίας.

Είναι τα γεγονότα έτσι όπως νομίζουμε ή έτσι όπως μας λένε; Ποια είναι η Άλλη Διάσταση των ειδήσεων και τι κρύβεται πίσω από μια εικόνα; Ποια είναι η ουσία της είδησης και τι συνέβη πραγματικά;

Σε μια περίοδο όπου οι πληροφορίες διαχέονται στιγμιαία και μαζικά στο Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η εκπομπή έχει σκοπό να φωτίσει την «Άλλη Διάσταση» των γεγονότων και να απαντήσει σε στοιχειώδη ερωτήματα χωρίς να θεωρεί καμία πληροφορία δεδομένη: Τι σημαίνει κάθε είδηση; Γιατί είναι σημαντική; Πώς θα επηρεάσει τη ζωή μας; Πώς θα επηρεάσει τον κόσμο γύρω μας;

Στο στούντιο της εκπομπής, εκτός από τα θέματα της εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας που θα αναδεικνύονται καθημερινά, θα παρουσιάζονται επίσης έρευνες από ειδικούς δημοσιογράφους- ερευνητές που συνεργάζονται με την εκπομπή.

Επίσης, η δημοσιογραφική ομάδα θα φέρνει στο προσκήνιο θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα στο παρελθόν, ώστε να εξετάσουμε την πορεία τους ή και να παρουσιάσουμε νέα στοιχεία.

Παρουσίαση: Κώστας Αρβανίτης.

Αρχισυνταξία: Αλέξανδρος Κλώσσας.

Επιμέλεια εκπομπής: Θανάσης Τρομπούκης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λαβράνος.

Διεύθυνση παραγωγής: Ευτυχία Μελέτη-Τζέλικα Αθανασίου.