Η «μάχη» των 250 εκατ. ευρώ

Η «μάχη» των 250 εκατ. ευρώ

Μάχη μέχρις εσχάτων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Φουντώνει η μάχη στο τηλεοπτικό τοπίο εν όψει της νέας σεζόν.

Οι σταθμοί θα διεκδικήσουν όχι μόνο την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού αλλά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα. Οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί που αδειοδοτήθηκαν μέσα στον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση από τα 35 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε άδεια.

Στη συνέχεια θα επωφεληθούν αμέσως από τη μείωση ειδικού φόρου διαφήμισης που πέφτει από το 20% στο 5% και τότε αναμένεται να γίνει πραγματική μάχη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» η διαφημιστική πίτα αναμένεται να ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι και το ποσό το οποίο αναμένεται να διεκδικήσουν οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σταθμοί δεν έχουν τα ίδια ποσοστά τηλεθέασης ο ανταγωνισμός αναμένεται να γίνει ακόμη εντονότερος το προσεχές διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι η επένδυση από την πλευρά των σταθμών ανεβαίνει και σε περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να διατηρεί 400 εργαζομένους. Ακόμη οι δύο άδειες που έμειναν «ορφανές» θα παραμείνουν προς διάθεση μέχρι την προκήρυξη των θεματικών αδειών.