Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Το απίστευτο μπέρδεμα με τις ηλικίες τους στην ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο»

Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ: Το απίστευτο μπέρδεμα με τις ηλικίες τους στην ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο»

Το «μυστικό» της ταινίας και τα άσχημα λόγια του Δημήτρη στην Αλίκη.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ θα αποτελούν ζευγάρι που πάντα θα απασχολεί.

Στο νέο αφιέρωμα του Πάνου Ζόγκα στην ταινία «Χτυποκάρδια στα Θρανία» για το περιοδικό «Down Town», μαθαίνουμε άγνωστες λεπτομέρειες από τα παρασκήνια αλλά και τη συμπεριφοράς του Δημήτρη προς την Αλίκη.

«Η Αλίκη εκείνη την περίοδο ήταν στην Τουρκία εξίσου διάσημη με την Ελλάδα. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Έτσι αποφασίστηκε τα Χτυποκάρδια να γυριστούν και στα τούρκικα.

Και ήταν η πρώτη και η μοναδική φορά που έγινε αυτό στην ιστορία του ελληνικού σινεμά.

Μια κοπέλα έκανε καριέρα εκείνη την περίοδο στην Τουρκία σαν ντουμπλέρ της Αλίκης. Μου έλεγε η Αλίκη όταν τη γνώρισε ότι αντίκρισε μια μαυριδερή χοντρή γυναίκα, χάλια, με μια πολύ ναζιάρικη φωνή.Η Αλίκη μου είχε πει ότι κάποιες φορές που αργούσε στα γυρίσματα είχε διαφορετική αντιμετώπιση από τους συμπρωταγωνιστές της.

Ο Τούρκος πρωταγωνιστής Ορχάν Γκιουνσιράι την περίμενε πάντα με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και της έλεγα στα ελληνικά ‘καλημέρα σας, δεσποινίς Βουγιουκλάκη’. Ενώ ο Δημητράκης της έλεγε απαξιωτικά ‘Πάλι άργησες, μωρή;’», δηλώνει ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης. 

Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Το απίστευτο μπέρδεμα με τις ηλικίες τους στην ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο»

«Ήταν μια καλή ταινία. Ήταν μια θρυλική ταινία. Από την άλλη, ήταν μια ταινία που προκαλούσε για πολλούς λόγους δυσφορία στην Αλίκη. Ένας από αυτούς ήταν πως δεν ένιωθε ωραία που στα 30 της έπαιζε τη 17χρονη», αναφέρεται χαρακτηριστικά με τον Τριανταφυλλίδη να εξηγεί:

«Η Αλίκη κοντά στα 30 της έκανε τη μαθήτρια και ο Παπαμιχαήλ που ήταν 28 τον 40άρη. Δεν αντιμετωπίστηκε ως σπουδαία ταινία, θεωρήθηκε σαν συνέχεια του έργου ‘Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο’ και τίποτα παραπάνω. Το ‘Ξύλο’ δημιούργησε έναν μύθο, την Αλίκη μαθήτρια. Το άλλο ήταν απλώς η συνέχειά του με το κίνητρο να βγάλουμε λεφτά».

Πόσα ακόμα έχουμε να μάθουμε άραγε;