ΕΡΤ

Ζημιές και στο Μουντιάλ: Το εξωφρενικό ποσό που έχασε η ΕΡΤ στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση

Και όμως έγινε και αυτό…

Για ένα κανάλι το να έχει τα δικαιώματα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης είναι τεράστια τύχη και ευλογία. Όχι και για την ΕΡΤ όμως που πέτυχε το ακατόρθωτο. Να καταγράψει ζημιές ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το χρυσοφόρο Μουντιάλ.

Πιο συγκεκριμένα η κρατική τηλεόραση έδωσε 10 εκατομμύρια για τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εισέπραξε από διαφημίσεις 7,3 εκατομμύρια.

Στα 2,7 εκατομμύρια που μπήκε μέσα η ΕΡΤ δεν υπολογίζονται τα έξοδα παραγωγής (Live, αποστολές, βάρδιες κλπ). Αν μπουν και αυτά στη σούμα το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό…

Υπενθυμίζεται πως την προβολή του Μουντιάλ διεκδικούσαν τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και ο ΣΚΑΪ, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε πέσει στο τραπέζι και η ιδέα της συνδιαχείρισης του προϊόντος την οποία και απέρριψε ο Βασίλης Κωστόπουλος όταν ανέλαβε τα ηνία της ΕΡΤ. Ο ΑΝΤ1 επανήλθε με νέα πρόταση τον Μάιο, αλλά η ΕΡΤ ήταν και πάλι αρνητική στη συνεκμετάλλευση των αγώνων.

Οι τιμές για να είχε κάποια εταιρία προβολή σε πακέτο τριών αγώνων με τρία σποτ έφτανε τα 100.000 ευρώ. Ο ένας από τους τρεις αγώνες του πακέτου ήταν της επιλογής του διαφημιζόμενου και οι άλλοι 2 της ΕΡΤ.