Ο Ηλίας Μαμαλάκης εξηγεί γιατί απέχει από την τηλεόραση

Ήταν από τους ανθρώπους που έκαναν αίσθηση με την τηλεοπτική τους παρουσία.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μέσω των ταξιδιωτικών εκπομπών που έκανε στο Mega καθιερώθηκε στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού. Οι τηλεθεατές των αγάπησαν ιδιαίτερα κάτι που φαίνεται και από την ανταπόκριση που είχαν οι εκπομπές που παρουσίαζε.

Ο ίδιος όμως απέχει από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Splash» δεν του έχει γίνει καμία πρόταση να βρεθεί σε κάποιο κανάλι. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της αποχής του από τα τηλεοπτικά πράγματα.

«Δεν είχα πρόταση. Το να κάνεις μια πορεία στην τηλεόραση εξαρτάται πάρα πολύ από τον προϊστάμενό σου, το κανάλι σου, την εταιρεία παραγωγής. Ήθελαν καινούρια πρόσωπα, ήθελαν πιο νέο κόσμο, ήθελαν εκπομπές που να είναι λίγο πιο φθηνές. Μεγαλώσαμε κιόλας. Η τηλεόραση έχει απαιτήσεις, θέλει ενέργεια. Όταν έκανα γυρίσματα, κάναμε 14-16 ώρες γύρισμα. Αυτά δεν μπορεί να τα κάνει ένας άνθρωπος που είναι πολύ μεγάλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα ξαναπήγαινε ως κριτής σε talent show μαγειρικής απάντησε θετικά, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις επαναλήψεις της εκπομπής του από το Mega απάντησε: «Δεν παίρνω ούτε μια δεκάρα από τις επαναλήψεις στο MEGA. Αν έπαιρνα ένα κατοστάρικο την εκπομπή, θα είχα λύσει το πρόβλημα της ζωής μου. Υπάρχει επεισόδιο που έχει παιχτεί 40 φορές».