Αποκλειστικό: Τελειώνει ο Μητσικώστας απ’ την ΕΡΤ;

Αποκλειστικό: Τελειώνει ο Μητσικώστας απ’ την ΕΡΤ;

Τι γίνεται με το πιο δυνατό χαρτί της δημόσιας τηλεόρασης;

Την περασμένη σεζόν ήταν η εκπομπή που έκανε τη διαφορά στην ΕΡΤ. Η εκπομπή που όχι μόνο «γλύκαινε» ως lead in το σκληρό πολιτικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, αλλά και αυτή που συγκέντρωσε τα περισσότερα κολακευτικά σχόλια των τηλεθεατών (για εκπομπή της ΕΡΤ το λες και άθλο αυτό).

Ο λόγος για το «Mhtsi Show» του Γιώργου Μητσικώστα, το οποίο ακολούθησε αντίθετη πορεία απ’ την έτερη σατιρική εκπομπή της ΕΡΤ. Το Φόρτσα Πατρίδα του Γιάννη Ζουγανέλη αν και με πολύ υψηλότερο κόστος από το «Mhtsi Show» δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση των τηλεθεατών, ούτε να κάνει τη διαφορά.

Αντίθετα ο Μητσικώστας χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη σάτιρά του έδειξε απ’ την πρώτη του σεζόν ότι θα είναι το δυνατό χαρτί της ΕΡΤ και όλοι περίμεναν ότι η δεύτερη χρονιά του στη δημόσια τηλεόραση θα ήταν ακόμα καλύτερη καθώς, θα… πάταγε πλέον σε μια ζώνη που ο ίδιος είχε χτίσει.

Μόνο που η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τις προσδοκίες όλων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dailymedia το «Mhtsi Show» είναι πλέον στον αέρα και το ενδεχόμενο να μην βγει απ’ τη συχνότητα της ΕΡΤ φέτος πιο ορατό από ποτέ.

Και αυτό καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπήρχε τα γυρίσματα της εκπομπής θα έπρεπε να έχουν ήδη αρχίσει ώστε να βγει στον αέρα τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη. Το Dailymedia είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ακόμα δεν κινείται φύλλο στο θέμα της προετοιμασίας και των γυρισμάτων, με αποτέλεσμα η εκπομπή να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε πρόωρο φινάλε.

Σε μια περίοδο που η ΕΡΤ έχει επενδύσει στο ποδόσφαιρο και ο Μητσικώστας θα μπορούσε να αναδείξει το συγκεκριμένο προϊόν, πιθανή απουσία του (και ενόψει εκλογών) θα είναι ένα πλήγμα που θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο πρόγραμμα της ΕΡΤ! Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να το καλύψει ο Γιάννης Ζουγανέλης…