Κρέτσος: «Καμία σκιά στην ΕΡΤ, να παρέμβει ο εισαγγελέας»

Κρέτσος: «Καμία σκιά στην ΕΡΤ, να παρέμβει ο εισαγγελέας»

Θύελλα αντιδράσεων για το κόστος των μεικτών παραγωγών.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την ΕΡΤ ζήτησε ο Λευτέρης Κρέτσος. Ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής πήρε θέση για τη Δημόσια Τηλεόραση με αφορμή όσα έγραψε ο Αντώνης Αλαφογιώργος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ο παρουσιαστής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης έκανε λόγο για κόστη εκπομπών και κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε αναφορά σε δηλώσεις εργαζομένων της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι «άνθρωποι με μόνιμη σχέση εργασίας τη στιγμή που υπάρχει τέτοια εργασιακή ανασφάλεια, βγάζουν το μένος τους και αφήνουν αιχμές και κατηγορίες τις οποίες ελπίζω η Δικαιοσύνη να επιλυφθεί, γιατί πρέπει να αποδείξουν ότι όντως ισχύουν οι όποιες σκιές» τόνισε στο ραδιόφωνο 24/7

«Εμείς δεν θέλουμε την παραμικρή σκιά» συνέχισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, κάνοντας λόγο για όψιμο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης.

«Επί 3,5 χρόνια η ΕΡΤ να είναι ένα πεδίο βολής, μιας άγονης αντιπαράθεσης και από τους ανθρώπους που λειτουργούσαν την ΕΡΤ με υψηλότερο ανταποδοτικό τέλος, με λιγότερα προγράμματα και χιλιάδες συμβασιούχους. Εφόσον κάποιοι θέλουν να ανοίξουν τέτοια θέματα, να δούμε και το κόστος των παραγωγών διαχρονικά», τόνισε ο Λ. Κρέτσος, προσθέτοντας ότι «όποιος έχει την παραμικρή σκιά και λέει πράγματα τα οποία ενδεχομένως προσβάλλουν άλλους ανθρώπους ή αφήνουν σκιά, θα ήθελα η Δικαιοσύνη να επιλυφθεί».

«Απλώς αυτό που είναι ενοχλητικό είναι ότι στην παραμικρή αφορμή που κάποιοι δημιουργούν από την αφέλειά τους, ξαφνικά βλέπουμε το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μία νύχτα, αφήνοντας τραύμα στην εταιρεία και εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία πρέπει να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός και ξαφνικά οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται και μιλούν για διαφάνεια», τόνισε ο κ. Κρέτσος αναφερόμενος και σε δήλωση της ‘Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Το υπουργείο ασκεί μια εποπτεία στην ΕΡΤ, αν η κυρία Ασημακοπούλου θεωρεί ότι πρέπει να παρεμβαίνουμε εμείς στην ΕΡΤ και να καθορίζουμε το κόστος της παραγωγής και το τι θα κάνει ο καθένας είναι μια άλλη αντίληψη πολύ μακριά από εμάς» υπογράμμισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ.

Όσοι μιλούν για διαφάνεια, έχουν αφήσει το ιστορικό τους αποτύπωμα και πρέπει να δούμε πως λειτουργούσε η ΕΡΤ, με μικτές παραγωγές και ανεξόφλητες υποχρεώσεις, συνέχισε ο Λ. Κρέτσος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα θα λεχθούν στη Βουλή» .

Η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την ΕΡΤ και γενικότερα τα ΜΜΕ είναι εξωφρενική, υπογράμμισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ. «Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και προσφέρει πάρα πολλά πράγματα, σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις, έχει όμως κάνει σημαντικά βήματα σε διάφορους τομείς και απαιτεί περισσότερο σεβασμό».

«Δεν μπορεί να είναι σάκος του μποξ η ΕΡΤ για την όποια πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κρέτσος απαιτώντας σεβασμό και από τους ίδιους τους εργαζόμενούς της.

Παράλληλα ο κ. Κρέτσος, ζήτησε να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις καταγγελίες δημοσιογράφου για το κόστος των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΤ.

Διευκρίνισε πάντως πως οι καταγγέλλοντες θα πρέπει να αποδείξουν τη βασιμότητα των καταγγελιών τους, που σχετίζονται με τον φορέα που εργάζονται. Όποιος νομίζει ότι υπάρχει η παραμικρή σκιά και προσβάλει ανθρώπους, τότε θα πρέπει να επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη» είπε με μεταξύ άλλων ο υφυπουργός ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.