Προχωρά στην προκήρυξη των δύο ορφανών αδειών το ΕΣΡ

Προχωρά στην προκήρυξη των δύο ορφανών αδειών το ΕΣΡ

Τι προβλέπεται για παραπάνω από δύο ενδιαφερόμενους.

Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί από το ΕΣΡ η προκήρυξη για τις δύο «ορφανές» άδειες γενικού περιεχομένου. Θυμίζουμε ότι αρχικά είχαν προκηρυχθεί επτά αλλά τελικά πέντε ήταν οι οριστικοί δικαιούχοι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η κατάθεση αίτησης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την έκτη τηλεοπτική άδεια άλλαξε άρδην το τοπίο που είχε διαμορφωθεί. Ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατέθεσε μάλιστα και την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν απαραίτητη σύμφωνα με τη διαδικασία.

Μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης θα υπάρχει ένα χρονικό διάστημα 45 ημερών προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλος ενδιαφερόμενος πλην του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα αλλάξει εντός των ημερών αφού ήδη δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει κινητικότητα για την έβδομη άδεια.

Αν τελικά οι ενδιαφερόμενοι είναι πάνω από δύο τότε θα γίνει δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 35 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν το τίμημα για άδειες που είχε προκηρυχθεί κατά την πρώτη διαδικασία.