Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τις περιφερειακές άδειες

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τις περιφερειακές άδειες

Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Τις πρώτες μέρες του 2019 αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις δύο «ορφανές» άδειες γενικού περιεχομένου. Από την στιγμή δημοσίευσης της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο ενός 45 ημερών προκειμένου να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

Αυτή την χρονική στιγμή πέραν του Βαγγέλη Μαρινάκη δε φαίνεται να υπάρχει άλλος επιχειρηματίας ή σχήμα να ενδιαφέρεται. Ωστόσο αυτό μπορεί και να αλλάξει την στιγμή που θα δημοσιευθεί η προκήρυξη.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι εφόσον τελικά οι διεκδικητές είναι δύο, όσες και οι άδειες οι εξελίξεις θα τρέξουν.

Αν όμως οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι τότε θα γίνει δημοπρασία με αρχική τιμή τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα το ΕΣΡ θα ξεκινήσει και ελέγχους στα κανάλια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούν το νόμο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 30η Μαρτίου οπότε και συμπληρώνονται έξι μήνες από τη νομιμοποίηση. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα οι περιφερειακές άδειες θα πάνε πίσω χρονικά.

Όπως επισημαίνεται χρειάζεται πολύμηνη προετοιμασία από το ΕΣΡ ενώ δεν αναμένεται να προκηρυχθούν πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Μέχρι τότε η ανεξάρτητη αρχή έχει καλέσει για εξηγήσεις πέντε περιφερειακούς σταθμούς που κινδυνεύουν με λουκέτο αν δεν συμμορφωθούν.