Ακόμη 24 ώρες για τις «ορφανές» άδειες

Ακόμη 24 ώρες για τις «ορφανές» άδειες

Τι προβλέπεται αν δεν εμφανιστεί δεύτερος υποψήφιος.

Ολοκληρώνεται το θρίλερ με τις δύο «ορφανές» άδειες γενικού περιεχομένου που είχε προκηρύξει το ΕΣΡ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 το μεσημέρι να καταθέσουν τον φάκελό τους προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Μέχρι στιγμής μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καταθέσεις αίτηση.

Ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε καταθέσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μαζί με εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τον Οκτώβριο. Μάλιστα ήταν και η αφορμή για να επισπευθεί η διαδικασία.

Όπως φαίνεται όμως πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί και δεύτερος υποψήφιος καναλάρχης για την άδεια.

Εφόσον ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μοναδικός διεκδικητής τότε θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο έκτος κάτοχος άδειας γενικού περιεχομένου. Μάλιστα θα πρέπει να καταβάλει και τη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που για τους υπόλοιπους καναλάρχες η καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Μαΐου.

Αν όμως εμφανιστούν περισσότεροι από δύο διεκδικητές τότε θα γίνει δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Αν τελικώς η έβδομη άδεια γενικού περιεχομένου δε διεκδικηθεί τότε θα εκπέσει στην κατηγορία των περιφερειακών που θα προκηρυχθούν σε λίγο καιρό.

Όσον αφορά το τηλεοπτικό τοπίο πλέον το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στην εκποίηση του Mega. Για την ταινιοθήκη που αποτελεί και το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχεία αναμένεται να γίνει μεγάλη «μάχη» στους καναλάρχες αφού όποιο κανάλι την αποκτήσει θα έχει ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.