Αποφασίζει το Πρωτοδικείο για την επαναλειτουργία του Mega

Αποφασίζει το Πρωτοδικείο για την επαναλειτουργία του Mega

Τι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών συνεδριάζει την Πέμπτη 14 Μαρτίου σχετικά με την αίτηση των εργαζομένων του Mega για επαναλειτουργία του καναλιού.

Οι εργαζόμενοι επικαλούνται τον σχετικό νόμο και ζητούν η ειδική διαχειρίστρια εταιρεία να ανάψει το «πράσινο φως» και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για επαναλειτουργία του καναλιού. Σημειώνεται ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να γίνει ειδική διαχείριση ενώ μια επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί.

Είχε γίνει άλλωστε και με την περίπτωση του ΔΟΛ. Ο οργανισμός Λαμπράκη πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω πλειστηριασμό ενώ βρισκόταν σε λειτουργία, αφού εκδίδονταν τόσο οι εφημερίδες ενώ λειτουργούσαν και τα sites.

Όπως αναφέρει το typologies.gr η ειδική διαχειρίστρια θα απορρίψει την αίτηση των εργαζομένων του καναλιού.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η υπάρχουσα κατάσταση με τη web tv αποτελεί λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το Mega δεν ήταν web tv αλλά κανάλι που εξέπεμπε από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Θυμίζουμε ότι η Digea διέκοψε τη μετάδοση του σήματος του καναλιού τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Το κανάλι χάθηκε και από τους δέκτες των συνδρομητικών καναλιών στις 30 Νοεμβρίου, επέτειο λειτουργίας του καναλιού.