Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για τις «ορφανές» άδειες

Στην τελική ευθεία ο έλεγχος για την αίτηση της Alter Ego για την τηλεοπτική άδεια

Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε πρεμιέρα η διαδικτυακή τηλεόραση του ομίλου.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου έκανε πρεμιέρα το ONE TV, η διαδικτυακή τηλεόραση της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το κανάλι εκπέμπει με οκτάωρο πρόγραμμα και θεωρείται «πρόβα» όταν η εταιρεία εξασφαλίσει την έκτη άδεια γενικού περιεχομένου από το ΕΣΡ. Πλέον μετράμε αντίστροφα για το τέλος του οικονομικού ελέγχου που αποτελεί το πλέον σημαντικό κομμάτι.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» ο οικονομικός έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών και πλέον η διαδικασία θα περάσει στον νομικό έλεγχο που θα ζητήσει το ΕΣΡ. Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτό ο έλεγχος τότε η Αρχή θα ανακηρύξει την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη υποψήφια για τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία η εταιρεία θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση για να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα βήματα τότε η εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να λάβει τηλεοπτική άδεια. Θυμίζουμε ότι οι πέντε αδειοδοτημένοι σταθμοί από την πρώτη διαδικασία είναι το Open, ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1, το Star και ο ALPHA.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πρώην Alter στο Περιστέρι. Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε κανάλι πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 400 εργαζόμενους.