Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών: Η ύβρις του Alpha και η τιμωρία

Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών: Η ύβρις του Alpha και η τιμωρία

Γιατί το κοινό του γύρισε την πλάτη.

Η βραδιά των εκλογών ήταν και για τα κανάλια ένα ακόμη τεστ.

Τα επιτελεία των σταθμών ήθελαν να είναι όλα στην εντέλεια προκειμένου η βραδιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα αλλά και να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού. Ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ήταν ο ΣΚΑΪ.

Το κανάλι του Φαλήρου έκοψε πρώτο το νήμα με 23,6% στο γενικό σύνολο. Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι η επίδοση του ALPHA. Tο κανάλι της Κάντζας παρά το γεγονός ότι επέλεξε την Μουρμούρα για lead in προκειμένου να κερδίσει τις προτιμήσεις, καταποντίστηκε.

Το 11,6 στο γενικό σύνολο μόνο χαμόγελα δεν προκαλεί στους ιθύνοντες, ιδιαίτερα από την στιγμή που το δελτίο του σταθμού σημείωνει καλές επιδόσεις

Όλα βέβαια έχουν την εξήγησή τους για το γεγονός ότι το κανάλι της Κάντζας βρέθηκε τόσο μακριά από τον ανταγωνισμό το βράδυ της Κυριακής. Το κανάλι επέλεξε για την εκλογική βραδιά τον… Ντάνο για ανάλυση της πολιτικής επικαιρότητας. Όσο κι αν ο νικητής του Survivor συνεχίζει να πουλάει και να απασχολεί τη δημοσιότητα δεν είναι πρόσωπο που δείχνει πολιτική αξιοπιστία.

Ακόμη πρέπει να τονίσουμε ότι ο μέχρι πρότινος διευθυντής ειδήσεων του καναλιού μετακόμισε μέσα στον Ιανουάριο στον ΣΚΑΪ. Ο Βασίλης Παπαδρόσος χάρισε στον ΣΚΑΪ την πρωτιά κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς με σχετικά μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του.