ΕΡΤ – ΠΑΕ: Το μέλλον των αθλητικών μεταδόσεων της Super League

ΕΡΤ – ΠΑΕ: Το μέλλον των αθλητικών μεταδόσεων της Super League

Τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον των επτά ομάδων που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Τυπολογιών» στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι τα δικαιώματα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις πριν από τις Ευρωεκλογές με συνολικό κόστος για τη δημόσια τηλεόραση 30 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η ΝΔ διεμήνυσε στη διοίκηση να μην προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία πριν τις Εθνικές εκλογές. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα υψηλότατο για την εποχή ποσό.

Ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που η συμφωνία της ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω κόστους.

Η συμφωνία που έχει υπογράψει η δημόσια τηλεόραση με τις επτά ομάδες (Παναθηναϊκός, Άρης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Λαμία) κοστίζει στη δημόσια τηλεόραση 51 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια. Μιλάμε για ένα τρομερά μεγάλο ποσό την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» δεν αποκλείεται μετά τις εκλογές να μην μείνουν όλες οι ΠΑΕ στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα κάποιες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Nova που ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης.